Ludovic Orban s-a retras din grupul parlamentar al PNL dar anunță că rămâne membru de partid. Atacuri în rafală la președintele Klaus Iohannis: „PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni” (VIDEO)

Ludovic Orban s-a retras din grupul parlamentar al PNL dar anunță că rămâne membru de partid. Atacuri în rafală la președintele Klaus Iohannis: PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (VIDEO)

Ludovic Orban a anunțat marți de la tribuna Parlamentului retragerea din grupul parlamentar al PNL. Acesta a spus că se alătură grupului neafiliaților, dar că va rămâne membru de partid:

„M-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL și îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi parlamentarii României. Astăzi nu am altă soluție pentru onorarea obligațiilor morale pe care le am față de cetățenii români, decât de a mă despărți sper eu temporar de colegii mei din grupul parlamentar”, a spus Ludovic Orban.

Atacuri în rafală la conducerea PNL și la adresa lui Klaus Iohannis

Acesta și-a motivat decizia prin faptul că nu poate fi părtaș la ultimele acțiuni ale conducerii PNL care au aruncat guvernarea și România în criză:

„Ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depășește orice imaginație, atâtea decizii și acțiuni politice împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. Practicc s-a creat o criză politică artificail dintr-un motiv pe care nu îl înțelege niciun cetățean român. A fost făcut praf un partid politic, principalul partid de guvernământ ,a fost făcută praf coaliția, în plină criză pandemică și în pragul unei crize economice, într-o explozie a prețurilor și provocări serioase, cetățeanul a fostlăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic pe care marea majoritate a populației l-a respins categoric”,  a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a lanat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că a cauzat actuala criză politică:

„Conducerea PNL, ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri, trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni. Trebuie să fim consecvenți angajaentului pe care l-am luat, de a dezvolta România. Am construit o coaliție de centru-dreapta, o coaliție care așa cum a funcționat, asigura o stabilitate parlamentară și un guvern. Nu mai avem nimic. Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil că pescuiește sau a fugit la schi”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban a anunțat pentru B1 TV că se va retrage din grupul PNL

Ludovic Orban a anunțat de săptămâna trecută, pentru B1 TV că se va retrage din grupul PNL. Acesta a precizat că nu va vota Guvernul Ciucă:

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentrr mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis. (…)

Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. Iohannis a intrat în PNL în 2013, în perioada USL, după ce înainte a fost candidatul la funcția de premier în tandem cu Geoană, în turul doi al alegerilor prezidențiale”, a declarat Ludovic Orban