Ludovic Orban, după decizia CCR privind comisia SPP: „Nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român”

Ludovic Orban, după decizia CCR privind comisia SPP: Nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat marţi, după lovitura încasată de PSD din partea Curţii Constituţionale a României (CCR), care a declarat neconstituţională comisia SPP.
Orban consideră că o „nouă tentativă a PSD de a distruge credibilitatea şi imaginea unei instituţii” s-a izbit de decizia CCR şi afirmă că social-democraţii încearcă „să calce în picioare orice instituţie a statului român în dispreţ faţă de Constituţie”.

„PNL salută decizia CCR prin care a declarat neconstituţional demersul de constituire a comisiei de anchetă a SPP. Iată, că din nou, la a 12-a sesizare CCR ne dă dreptate în bătălia cu PSD şi asigură, de fapt, respectarea Constituţiei, toate legile adoptate de Parlament şi toate hotărârile Parlamentului. (…) Iată că o nouă tentativă a PSD de a distruge credibilitatea şi imaginea unei instituţii care încă nu a fost capturată de PSD se izbeşte de decizia Curţii Constituţionale care practic arată că nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român în dispreţ faţă de Constituţie şi în dispreţ faţă de activitatea efectivă a instituţiei respective”, a afirmat Orban, la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

Preşedintele liberalilor a explicat motivele pentru care s-a solicitat CCR declararea drept neconstituţională a înfiinţării acestei comisii.
„Ceea ce am solicitat şi am considerat că este neconstituţional – vom aştepta motivarea Curţii – este în primul rând că aceste comisii de anchetă nu pot să ancheteze persoane, ci fapte şi instituţii, iar al doilea temei important al sesizării a fost acela că oricum prin lege controlul asupra SPP exercitat de Parlament se exercită în mod expres prin intermediul comisiilor de apărare din Camera Deputaţilor şi din Senat”, a mai spus Ludovic Orban.

CCR a admis marţi sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei de anchetă a activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Lucian Pahonţu (Detalii AICI).

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori