Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)

Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a explicat că președinția Camerei Deputaților ar fi ajuns „cel mai probabil” la PSD dacă și-ar fi depus demisia direct la Cameră, preferând astfel să o înainteze către PNL, însă a precizat că demisia sa nu este la dispoziția lui Florin Cîțu pe o perioadă nedeterminată, urmând să și-o depună personal la Parlament dacă acest lucru nu se întâmplă într-un termen de 15 zile.

Ludovic Orban, despre demisia de la președinția Camerei Deputaților: „Este o decizie irevocabilă”

„Astăzi, am trimis la partid demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la Camera Deputaților, cel mai probabil în situația politică în care ne găsim președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un PSD-ist, și nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care într-un termen de maximum 15 zile ea nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade îmi voi depune eu personal demisia. Am anunțat această decizie, este o decizie irevocabilă, pe care o voi pune în practică”, a declarat Ludovic Orban.

Anterior, noul președinte al PNL preciza că liberalii vor analiza pașii de urmat la ședința pe care o are programată Biroul Executiv intern pentru marți.

„Am discutat ieri, știți foarte bine, la Consiliul Național, exact despre această temă și a rămas că vom clarifica detaliile în BEX-ul de mâine. Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcția, haideți să nu încurcăm lucrurile. Mâine, în BEX, discutăm ce e mai bine pentru Partidul Național Liberal”, spunea Florin Cîțu.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său