Ludovic Orban, despre nemulțumirile minerilor: „Situația foarte gravă se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre nemulțumirile minerilor: „Situația foarte gravă se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a comentat pe marginea tensiunilor de la Lupeni. Președintele PNL susține faptul că minerii nu și-au mai primit banii cuveniți din cauza unei proaste gestionări a finanțelor din timpul guvernării PSD, care a condus aproape de colaps.

„Situația foarte gravăîn care se găseșteComplexul EnergeticHunedoara se datoareazăunui ajutorde stat care a fost acordat din perioada guvernării PSD, care nu a fost folosit înconformitate cureglementările de la nivel european, iar ComisiaEuropeană a hotărât căComplexul Energetic Hunedoara este obligatsăreturneze acest ajutorde stat. Din momentul respectiv s-a ajuns într-un moment în care cheltuielile au depășit veniturile, firma a intrat în insolvență”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministerul Energiei: „Nu se pregătesc concedieri”

Între timp, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat noi măsuri cu privire la Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit acestuia, nu vor exista concedieri, cel puțin în viitorul apropiat.

„Disctuăm despre un proiect de protecție socială a angajaților din Complexul Energetic Hunedoara. Dorim să regândim o reorganizare, astfel încât să ne iasă două companii viabile, două companii în care oamenii să poată să lucreze și să aibă venituri.Termenul de finalizare a documentației este sfârșitul lunii martie.

Nu se pregătesc concedieri, vorbim despre un pachet de siguranță”, a declarat Popescu.