Ludovic Orban, despre sumele cerute de Cătălin Drulă la rectificarea bugetară: Solicitările Ministerului Transporturilor sunt exagerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale (VIDEO)

Ludovic Orban, despre sumele cerute de Cătălin Drulă la rectificarea bugetară: Solicitările Ministerului Transporturilor sunt exagerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat marți, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului, că liberalii au ajuns la un acord privind forma rectificării bugetare pe care o vor susține în cadrul coaliției. Liderii celor trei partide se vor reuni pentru discuții pe această temă de la ora 15.00. Orban a punctat, răspunzând unei întrebări, că Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă de la USR-PLUS, va primi bani la rectificare, dar nu chiar cât cere ministerul. „Solicitările sunt exagerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale și mai ales cu execuția bugetară”, a spus liderul liberalilor.

Ludovic Orban, despre sumele cerute de Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară

„În ceea ce privește bugetul Ministerului Transporturilor, opinia atât a premierului, cât și a mea e că solicitările sunt exagerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale și mai ales cu execuția bugetară pe primele șapte luni ale anului.

Sigur că va fi o creștere a alocărilor bugetare de peste 350 de milioane. Această creștere noi o considerăm suficientă, ținând cont de execuția bugetară și de stadiul diferitelor proiecte de investiții. Trebuie făcută o analiză pe ritmul de derulare a proiectelor de investiți, a celor care urmează să intre în execuție, că aici sunt foarte multe obiective de investiții.

Din analiza pe care am făcut-o, e o creștere suficientă”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai dat de înțeles că ministrul Cătălin Drulă nu prea și-a făcut treaba în ceea ce privește absorbția fondurilor europene: „Să ne ducem aminte că Ministerul Transporturilor beneficiază de cea mai generoasă alocare, numai că până acum au fost aborbiți bani mai ales pe cererile depuse anul anterior, mai puțin pe cereri depuse după 1 ianuarie”.

Ministerul Transporturilor a solicitat 3 miliarde de lei și a primit la rectificarea bugetară.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)