Ludovic Orban, întrevederi cu președintele Adunării Naționale și președintele Senatului francez

Ludovic Orban, întrevederi cu președintele Adunării Naționale și președintele Senatului francez
foto: Facebook @ Guvernul României

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a avut marți, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Paris, întrevederi separate cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu Gerard Larcher, președintele Senatului francez, acestea prilejuind o trecere în revistă a stadiului excelent al cooperării dintre cele două state, încadrate de Parteneriatul Strategic bilateral.

În cadrul acestora, șeful guvernului român a precizat că a semnat, în cadrul întâlnirii cu omologul său francez, Foaia actualizată a Parteneriatului Strategic bilateral, care va imprima un caracter mai ambițios, mai strategic și mai pragmatic cooperării în domeniul bilateral, european și pe teme de securitate.

Totodată, Ludovic Orban a evidențiat rolul diplomației parlamentare în promovarea numeroaselor poziții de interes comun, pledând în favoarea consolidării acesteia în cadrul relației bilaterale cu Franța.

”Prim-ministrul României a salutat, totodată, evoluția foarte bună din ultima perioadă a schimburilor economice bilaterale și rolul important pe care investițiile franceze îl au în România, transmițând, de asemenea, interesul României pentru atragerea de noi investiții cu capital francez, precum și pentru diversificarea cooperării economice. Prim-ministrul României a salutat, totodată, evoluția foarte bună din ultima perioadă a schimburilor economice bilaterale și rolul important pe care investițiile franceze îl au în România, transmițând, de asemenea, interesul României pentru atragerea de noi investiții cu capital francez, precum și pentru diversificarea cooperării economice”, potrivit unui comunicat de presă.

Ludovic Orban a discutat cu cei doi înalți oficiali francezi și despre importanța continuării politicii de extindere a Uniunii Europene și susținerii unui Parteneriat Estic mai ambițios.

”A fost abordată, de asemenea, situația generală de securitate de la Marea Neagră, în contextul amenințărilor de pe flancul de est al NATO. Prim-ministrul Ludovic Orban a exprimat dorința tării noastre pentru o prezență militară sporită a Franței în România, în special prin participarea la Brigada Multinațională NATO găzduită la Craiova. În cadrul întrevederii, prim-ministrul Ludovic Orban a reiterat obiectivele României pentru aderarea la Schengen și OCDE și a solicitat sprijinul părții franceze în acest sens”, potrivit sursei.