Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)

Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, susține că liberalii au primit un punct de vedere pozitiv de la Departamentul pentru Situații de Urgență în ceea ce privește organizarea congresului de sâmbătă, precum și că nimeni nu va putea să intre în sală dacă nu prezintă un certificat verde. „Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală de a opri congresul”, a adăugat liderul partidului la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, joi seară, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Congresul PNL nu mai poate fi oprit din punct de vedere statutar și legal, spune Ludovic Orban

Referitor la criticile venite dinspre PSD în ceea ce privește desfășurarea Congresului PNL în actualul context pandemic, Ludovic Orban a explicat: „Am văzut luări de poziție. Romexpo are o capacitate de 10.000 de locuri. Noi avem 5.000 de delegați, deci ocupăm 50%. Noi, față de capacitate, o să avem 50%, adică se respectă procentul. Nu se intră decât cu certificat verde, adică fie ești vaccinat, fie ai un test valid. Test valid înseamnă test Real Time PCR făcut cu minim 72 de ore înainte sau test rapid care este făcut cu minim 48 de ore înainte. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde”.

„E adevărat că sunt câteva prevederi acolo care, mă rog, ar fi putut fi interpretate și ar fi putut să genereze această interpretare. Eu dau și o explicație că noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală de a opri congresul. Noi am derulat toate procedurile până la congres”, a mai declarat el.

Referitor la scenariul organizării într-un spațiu deschis, președintele PNL a afirmat: „Noi eram pregătiți și pentru un spațiu deschis dacă ar fi fost necesară mutarea pe un spațiu deschis, fie la, din câte știu, Stadionul Arcul de Triumf, fie la Romaero, unde e un spațiu larg unde se poate organiza. S-a abandonat varianta. Am cerut punct de vedere de la Departamentul pentru Situații de Urgență, comisia de organizare și-a primit un punct de vedere, în sensul în care totul e ok”.