Ludovic Orban: PNL nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății. Mi se pare ridicol să depui o moțiune după o lună de mandat (VIDEO)

Ludovic Orban: PNL nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății. Mi se pare ridicol să depui o moțiune după o lună de mandat (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în conferința de presă de la finalul Biroului Politic Național al PNL, că parlamentarii liberali nu vor vota moțiunea simplă pe care PSD a depus-o împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Precizările lui Ludovic Orban despre moțiunea simplă despusă de PSD împotriva ministrului Sănătății

”Există un principiu elementar al solidarității guvernamentale. În mod evident, PNL nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva colegului nostru de coaliție care girează poziția de ministru al Sănătății. De altfel, mi se pare ridicol să vii, să depui (o moțiune – n.r.) după o lună de mandat, în condițiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o minimă evaluare privind activitatea unui ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD a depus moțiunea simplă intitulată„Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid –Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”

PSD a depus, pe 10 februarie, la Parlament, moțiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid –Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. Moțiunea simplă va fi dezbătută luni, iar votul este programat pentru ziua de miercuri.

Printre lucrurile pe care social-democrații i le reproșează ministrului Sănătății se numără faptul că acesta nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul ”Matei Balș” să nu fi avut loc, că a fost incapabil să gestioneze epidemia de coronavirus, că nu a pregătit redeschiderea școlilor în siguranță în acest context sanitar și că a indus oamenii în eroare.

„Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamț, când chiar dumneavoastră sunteți ministru al Sănătății, după o altă tragedie, de data aceasta în București, la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 17 pacienți până acum, recunoașteți senin că nu ați făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susțineați că trebuie făcut URGENT. Dimpotrivă, ați procedat exact cum spuneați atunci că NU trebuie făcut! Ați așteptat să vedeți ce hârtie lipsește, ați scris pe Facebook și v-ați schimbat fotografia de profil! În loc să faceți, din prima zi în care ați ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-ați comunicat sec românilor că le veți prezenta „un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020”. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri ați luat? Concret!”,se arată în textul moțiunii.