Ludovic Orban: Principalul punct al vizitei în Franța e semnarea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani (VIDEO)

Ludovic Orban: Principalul punct al vizitei în Franța e semnarea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Ludovic Orban începe, luni, o vizită oficială în Franța. El va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.Orban a precizat că principalul obiectiv al vizitei este întrevederea cu omologul francez, Jean Castex, ocazie cu care cei doi vor semna foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic România – Franţa pe următorii patru ani.

Obiectivele vizitei lui Ludovic Orban în Franța

Luni dimineață, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat principalele obiecte ale vizitei pe care el și mai mulți miniștri o vor efectua în Franța chiar din această zi.

„Voi pleca în vizită oficială în Franța. Principalul obiectiv al vizitei e adoptarea foii de parcurs privind Parteriatul Strategic între România și Franța. Din 2009, între Franția și România există un Parteneriat Strategic care a fost reînnoit prin declarația președinților României și Franței, în 2018. Scopul principal al vizitei oficiale e semnarea foii de parcurs pe următorii patru ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franția și România. Acest document, ca și altele, vor fi semnate de premierul Franței și de subsemnatul, ca premier al României. Voi avea și alte întâlniri în cursul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale e întâlnirea oficială cu premierul Franței la care vom semna foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani”, a declarat Ludovic Orban, luni dimineață.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, vizită oficială de două zile în Franța

Ludovic Orban începe, luni, o vizită oficială de două zile în Franţa. Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Prim-ministrul Orban are programată, la ora locală 15:30, o întrevedere cu preşedintele partidului „Les Républicains”, Christian Jacob, la sediul Ambasadei României în Republica Franceză.

La ora 16:45, premierul român va avea convorbiri oficiale cu omologul francez, Jean Castex. După semnarea unor documente bilaterale, la ora 18:05, cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.

La ora 18:40 sunt programate declaraţii de presă ale premierului Ludovic Orban, la sediul Ambasadei României.

Orban va mai avea convorbiri cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa-România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF). De asemenea, el va avea o întrevedere oficială cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, şi va participa la reuniunea Consiliului OCDE.

Vizita oficială în Franța va include și o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din această țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe