Ludovic Orban: Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor / CCR e condusă de Valer Dorneanu care a dat atâtea decizii care nu au nicio legătură cu Constituția (VIDEO)

Ludovic Orban: Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor / CCR e condusă de Valer Dorneanu care a dat atâtea decizii care nu au nicio legătură cu Constituția (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a insistat, marți, că Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului deoarece a încălcat Constituția și legile țării, a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol sănătatea și viețile oamenilor. Declarația vine în contextul în care Weber a dat în judecată Camera Deputaților și Senatul României pentru că a fost demisă.

Marți, Curtea Constituțională a României urmează să se pronunțe asupra sesizării depusă de PSD și să constate dacă revocarea Renatei Weber a fost sau nu constituțională. Orban a ținut deja să puncteze că instituția e condusă de Valer Dorneanu, „care a dat atâtea decizii care nu au nicio legătură cu Constituția”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Despre reacția la demersul Renatei Weber, Orban a susținut: „Am decis în Birourile permanente reunite să transmitem această solicitare pentru pregătirea unui punct de vedere către Comisiile juridice ale celor două Camere. Comisiile juridice sunt cele care au formulat raportul, adică analiza motivelor pentru care a fost revocată Renate Weber. Am trimis către Comisiile juridice să formuleze un răspuns, ei sunt specialiști, față de solicitarea formulată de doamna Weber”.

„Noi am avut argumente foarte solide: încălcări ale Constituției și a legislației țării, făcute de Avocatul Poporului. În baza acestor argumente, am decis revocarea doamnei Renate Weber. Renate Weber a acționat ca un avocat al PSD și a pus în pericol viața și sănătatea românilor”

Întrebat ce va face coaliția de guvernare dacă azi Curtea Constituțională va decide că revocarea lui Weber a fost neconstituțională, liderul PNL a răspuns: „Cu siguranță va trebui să se țină cont de decizia CCR, chiar dacă e o CCR condusă de Dorneanu care a dat atâtea decizii care nu au nicio legătură cu Constituția. Eu nu pot să anticipez”.

Urmăriți B1TV.ro și pe