Mai mulți grei ai PNL și ALDE au ratat intrarea în Parlament. Unii dintre ei s-au refugiat în provincie tocmai în speranța de a mai prinde un mandat

Mai mulți grei ai PNL și ALDE au ratat intrarea în Parlament. Unii dintre ei s-au refugiat în provincie tocmai în speranța de a mai prinde un mandat
Foto: RomaniaTV.net

Mai mulți grei ai partidelor politice au rămas fără loc în noul Parlament după prezentarea rezultatelor finale ale alegerilor de duminică, iar cei mai mulți sunt din PNL și ALDE, informează Adevărul.

Poate cel mai cunoscut dintre ei este liberalul Teodor Atanasiu. El a ales să candieze în Buzău, circumscripție în care putea foarte ușor obține victoria. Chiar și așa, tot a fost înfrânt. Mai mult, el a ajuns să conducă organizația care a scos cel mai slab scor din țară.

Sulfina Barbu, Cristina Pocora, lorin Alexe, Mircea Dolha, Claudia Boghicevici sunt alți politicieni influenți din PNL care nu au mai apucat nici măcar să intre în cursa pentru obţinerea unui mandat la redistribuirea naţională.

Florin Alexe, șeful tineretului liberal, va conduce partidul fără a mai fi deputat de București, asta pentru că nici el nu a reușit să prindă un loc în noua legislatură.

Cu emoție așteaptă redistribuirea Anca Boagiu, senator de București, care s-a refugiat în Maramureș tocmai în speranța de a mai prinde un mandat.

Roberta Anastase este și ea printre cei aflați în pragul de a pierde un loc în Parlament, dar ea se bucură, totuși, de un număr ceva mai consistent de voturi.

În tabăra ALDE, printre cei care au pierdut alegerile se numără Daniel Chițoiu, fost Ministru al Finanțelor, Andrei Gerea, fost Ministru al Economiei, și Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului. Șanse de reușită nu au avut nici Ioan Ghișe sau Cristiana Anghel, doi dintre parlamentarii care s-au remarcat până acum mai mult prin declarații controversate.