Marcel Boloș, despre măsurile de sprijin: De la început ne-am propus o compensare parțială a cheltuielilor. Negociem cu Comisia Europeană pentru a le continua, dacă se poate, până la finele lui 2027 (VIDEO)

Marcel Boloș, despre măsurile de sprijin: De la început ne-am propus o compensare parțială a cheltuielilor. Negociem cu Comisia Europeană pentru a le continua, dacă se poate, până la finele lui 2027 (VIDEO)
Foto: Marcel Ioan Boloș / Facebook

Marcel Boloș (PNL), ministrul Investițiilor și proiectelor Europene (MIPE), a admis că ajutoarele oferite de stat în actualul context de criză economică nu sunt tocmai consistente, dar „de la început ne-am propus să fie o compensare parțială a acestor cheltuieli”. Boloș a mai susținut că sunt în negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru prelungirea poate chiar până la finele lui 2027 a aplicării unor măsuri sociale.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Guvernul a anunțat o compensare de doar 50 de bani la litrul de carburant, iar persoanele aflate în dificultate sunt ajutate cu vouchere de doar 250 de lei la două luni.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Boloș, despre voucherele sociale și alte forme de sprijin social

„Majoritatea fondurilor europene sunt alocate pentru investiții și sunt motorul de dezvoltare al României, dar avem în gestionare și fondul social european, care are această componentă de resurse umane. Avem din perioada anilor 2007 – 2013 această așa-zisă moștenire a mecanismelor prin care gestionăm inclusiv banii destinați voucherelor sociale.

Sumele sunt mici, dar de la început ne-am propus să fie o compensare parțială a acestor cheltuieli, pe care oamenii le au în această perioadă în care prețul la utilități, dar și la alimente a crescut. Prețul la unele produse, cum e uleiul de floarea soarelui, a scăpat de sub control.

Ne dorim ca aceste măsuri să poată fi puse în aplicare și pentru anul viitor. După cum am anunțat, aceste negocieri le purtăm cu Comisia Europeană pentru a le continua, dacă se poate, până la finele lui 2027. Dar e adevărat că sunt valori destul de mici, sunt o compesare parțială.

Aceste măsuri au rolul și de a spirjini industria alimentară. Banii nu pot fi luați de pe card, atunci cei din domeniu care sunt implicați în procesul de comercializare a produselor agro-alimentare pot să aibă o formă de sprijin colaterală”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Ministrul a precizat că sunt 2.561.000 de beneficiari de carduri sociale. Procesul de distribuire a cardurilor către ei e în desfășurare: „Îi asiguri pe toți că toate cardurile vor fi distribuite. Știu că e o așteptare mare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe