Marcel Ciolacu: Actuala guvernare doreşte închiderea minelor din Valea Jiului. E o ură personală faţă de mineri

Marcel Ciolacu: Actuala guvernare doreşte închiderea minelor din Valea Jiului. E o ură personală faţă de mineri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că guvernanții vor închiderea minelor din Valea Jiului deoarece au „o ură personală” față de mineri. „Este o indolenţă aproape criminală”, a mai spus Ciolacu.

Aproximativ 70 de mineri s-au blocat în subteran și cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport.

Marcel Ciolacu, reacție la protestele minerilor din Valea Jiului

Liderul social-democraților a ținut să puncteze că minerii nu cer salarii mărite, tot felul de beneficii și sporuri, ci pur și simplu să-și primească salariile pentru munca prestată. El a mai spus că sunt 3.300 de mineri în Valea Jiului și că acestora li se datorează 12 milioane de lei în tichete de masă și 8 milioane de lei în transport şi salarii restante.

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri”, a declarat Macel Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Ciolacu a mai spus că liberalii nu sunt interesați de oamenii din Valea Jiului deoarece „nu este o zonă electorală preponderentă pentru PNL”.

„Dacă nu există investiţii în minele din Valea Jiului, ele se vor închide rapid. Actuala guvernare doreşte închiderea acestor mine”, a mai afirmat liderul PSD, pentru Antena 3.

Minerii blocați în subteran amenință cu greva foamei

Minerii din Lupeni au protestat duminică, pentru a șasea zi la rând, deoarece nu şi-au primit salariile la timp. Circa 70 de ortaci sunt blocați în subteran.

Alin Sîn, preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, a declarat că o parte dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate la negocierile dintre liderii sindicali și administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Discuțiile vor avea loc luni, la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii. Tot atunci ar trebui stabilite o serie de aspecte tehnice legate de Ordonanţa Guvernului privind plata salariilor minerilor.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”