Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
Foto: Partidul Social Democrat / Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a vorbit într-o conferință de presă despre moțiunea de cenzură a USR și AUR, dar și despre faptul că soluția pe care o propun social – democrații sunt alegerile anticipate.

Marcel Ciolacu a precizat că, în cazul în care, după decizia CCR moțiunea USR și AUR își continuă parcursul, Florin Cîțu ar urma să revină în funcția de premier, tot prin decizia CCR.

Totodată, liderul PSD are și o variantă de premier, în cazul în care președintele ar desemna un premier din partea social – democraților.

Marcel Ciolacu: Singur soluție sunt alegerile anticipate

În primul rând o să stau și eu ca dvs la televizor să ne convoace domnul președinte fiindcă sunt atribuțiile dânsului. Până acum există o singură variantă, respectiv alegeri anticipate. Noi nu credem că se poate reseta sau realiza o altă coaliție care să guverneze în continuare”, a declara Marcel Ciolacu.

Totodată, liderul PSD merge în continuare cu varianta de premier din partea social – democraților în persoana lui Alexandru Rafila, având în vedere contextul pandemic pe care România îl traversează.

Președintele României trebuia să respecte spiritul Constituției și să desemneze pe domnul Rafila să fie premierul României după ce PSD a câștigat alegerile. Nu trebuia să formeze un guvern din pierzători”, a mai explicat Marcel Ciolacu, în timpul conferinței de presă de marți.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD a depus propria moțiune de cenzură

Sorin Grideanu, prim-vicepreședintele PSD, a anunțat că social-democrații vor depune propria moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

El susține că moțiunea depusă de USR PLUS și AUR „are probleme”, având în vedere că, potrivit informațiilor transmise pe surse de presă, judecătorii CCR ar fi dat dreptate Guvernului în sesizarea privind presupusul conflict juridic de natură constituțională.