Marcel Ciolacu: Ar fi o greșeală să eliminăm scutirile din industria IT / Munca, impozitată mult prea mult față impozitarea capitalului. Trebuie să găsim linia de echilibru

Marcel Ciolacu: Ar fi o greșeală să eliminăm scutirile din industria IT / Munca, impozitată mult prea mult față impozitarea capitalului. Trebuie să găsim linia de echilibru
Foto: Inquam Photos / George Călin

Din analizele specialiștilor de la PSD reiese că în România munca este impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului, a declarat președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, care s-a arătat de părere că „ar fi o greșeală” să fie eliminate scutirile din industria IT, transmite Agerpres.

„Eu cred că ar fi o greşeală să eliminăm scutirile (din industria IT – n.r.), dar plecăm de la o realitate. Avem 27% venituri din PIB şi cheltuieli de 40. Vă dau un alt exemplu. Polonia are 37% venituri din PIB şi are cheltuieli de 40 – 41%. Dorim să intrăm într-un impas şi un blocaj pe viitor sau aveam o discuţie cu toată lumea, aşezată, cu specialiştii, cu auditorii externi şi vom vedea ce este de făcut în viitor? Cu adevărat, şi eu cred că prima dată ar trebui şeful ANAF, să vedem cum recuperăm cât mai bine zona gri a economiei, fiindcă suntem pe primul loc în Europa”, a declarat liderul PSD, luni, la Palatul Parlamentului.

Coaliția trebuie să găsească linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului, spune Marcel Ciolacu (PSD)

În opinia sa, este necesar să fie găsită „linia de echilibru” între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.

„Ce pot să vă spun, din analizele pe care le-am avut cu specialiştii de la PSD, în România munca este impozitată mult prea mult faţă de impozitarea capitalului. Aici trebuie, în cadrul coaliţiei, şi e normal să avem aceste discuţii, pentru că unii suntem de stânga, alţii sunt de dreapta, să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii, care este foarte mare în România, şi impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, în acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti. Venim şi echilibrăm totuşi acest lucru sau nu? Vom vedea propunerile cu care vine domnul ministru (al Finanţelor – n.r.) în faţa coaliţiei”, a susţinut Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe