Marcel Ciolacu, despre programul de guvernare al Cabinetului Cîțu: Austeritate, haos și promisiuni electorale aruncate la gunoi

Marcel Ciolacu, despre programul de guvernare al Cabinetului Cîțu: Austeritate, haos și promisiuni electorale aruncate la gunoi
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a criticat programul de guvernare cu care liberalul Florin Cîțu s-a dus în Parlament. Liderul social-democraților a spus că Dreapta politică pregătește măsuri de austeritate, își ignoră total propriile promisiuni și nu se preocupă decât de clientela politică. Ciolacu a mai spus că PSD se va opune în Parlament acestor „decizii scandaloase care vor transforma într-un coșmar viața țării”.

„Programul de Guvernare al #nouluiCDR arată adevărata față a celor care conduc România: minciuni, haos și promisiuni electorale aruncate la gunoi!

Marile priorități ale Dreptei rămân aceleași ca în timpul crizei din 2010: #austeritate pentru români, profituri grase pentru clientela partidelor de guvernare!

Se reia în viteză maximă privatizarea celor mai #profitabile companii de stat în plină pandemie, fiindcă sponsorilor de partid le e foame mare;
Se bagă din nou pe gât românilor #privatizareaSănătății, prin reducerea fondurilor alocate serviciilor de stat și bani mai mulți pentru asigurări private;

Se privatizează chiar și #încasarea taxelor și impozitelor de către stat, un tun financiar uriaș pe care PNL și USR-PLUS vor să le dea unor firme prietene”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a mai spus că PSD se va opune în Parlament acestor măsuri: „PSD se va opune în Parlament unor asemenea decizii scandaloase care vor transforma într-un coșmar viața țării! Gașca Pierzătorilor se transformă acum în #CoalițiaVânzătorilordețară care vrea să le fure cu totul viitorul românilor!”.

Miercuri, miniștrii propuși în Cabinetul Cîțu sunt audiați în comisiile parlamentare de specialitate pentru a primi aviz de ocupare a funcțiilor. Ședința de plen pentru votul de învestitură va avea loc începând cu ora 15.00 și, ulterior, miniștrii vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.