Marcel Ciolacu, despre sistemul de impozitare: Vom lua o decizie corectă pentru români și pentru România

Marcel Ciolacu, despre sistemul de impozitare: Vom lua o decizie corectă pentru români și pentru România
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în zece zile ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, va prezenta la nivelul coaliției de guvernare un proiect privind impozitarea pe capital și cea pe muncă, iar propunerile vor fi discutate ulterior cu factorii implicați – mediu de afaceri, sindicate – și în cele din urmă se va lua o decizie de comun acord, transmite Agerpres.

Ce a spus Marcel Ciolacu (PSD) despre sistemul de impozitare din România

„În acest moment, toată greutatea a picat pe clasa de mijloc şi pe cei cu venituri mici. Trebuie să găsim un echilibru, mai ales că se află la guvernare atât PSD, cât și PNL. Să găsim un echilibru predictibil şi sustenabil pentru viitorul României, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Ministrul de Finanţe, deja în 12 zile, dar deja au trecut două zile, va veni în Coaliţie şi va face anumite propuneri, pe urmă cu acele propuneri vorbim cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu IMM-urile, cu antreprenorii, şi după ce închidem tot acest val vom lua o decizie corectă pentru români şi pentru România”, a declarat liderul PSD, vineri, la Galați.

Marcel Ciolacu a mers vineri la Galați și a participat la mai multe întâlniri cu fermierii gălățeni și cu antreprenorii locali, cu prilejul Zilei Întreprinzătorului din România. La evenimente au participat și miniștrii Transporturilor și Agriculturii, vicepremierul Sorin Grindeanu și Adrian Chesnoiu, dar și  liderul Delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, și ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Social-democrații au pledat în mai multe rânduri pentru introducerea sistemului de impozitare progresivă.

„Ori întrăm într-o logică aşa cum e în toate statele dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare, cu această cotă unică care nu mai e unică de fapt (…). Când introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, e asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, declara Marcel Ciolacu, pe 16 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe