Marcel Ciolacu, despre tensiunile din coaliție: „Prioritatea este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie”

Marcel Ciolacu, despre tensiunile din coaliție: Prioritatea este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat marți că nu consideră că sunt tensiuni în coaliție, având în vedere preocuparea pe care o au toate partidele pentru găsirea unei soluții pentru prețul la energie. Pe de altă parte Marcel Ciolacu a cerut ca Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, să vină cu propuneri în ceea ce privește măsurile pentru stoparea speculei.

„Din punctul meu de vedere nu este nicio tensiune. Prioritatea unu este să găsim soluțiile cele mai bune pentru prețurile la energie. Sunt două componente clare: este această perioadă când energia este vândută și să vedem abordarea pentru anul viitor când încă 75% din energie nu este vândută.

Mai este abordarea care privește ministerul Finanțelor. Este o supraimpozitare a producătorilor dar aceștia au vândut energia cu această supraimpozitare cu 400-500 de lei, iar energia se vinde la 2.200-2.800-3.000 de lei pe vârf. Vom constata la sfârșitul anului că România a consumat cât a produs. Trebuie să găsim o soluție tehnică pentru vârfuri de consum. De asta suntem interconectați la Europa”.

Acesta a precizat că nu este în regulă ca energia verde produsă în România să fie exportată:

„Statul român dă certificate verzi pentru energia verde. Cum să dai stat român certificate verzi iar energia verde produsă în România să o exportăm? Sunt lucruri bizare iar ministerul energiei trebuie să vină cu propuneri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe