Marcel Ciolacu: În cazul în care Dacian Cioloș nu creează o majoritate, atunci este un prim pas spre alegeri anticipate (VIDEO)

Marcel Ciolacu: În cazul în care Dacian Cioloș nu creează o majoritate, atunci este un prim pas spre alegeri anticipate (VIDEO)

Liderul social – democraților este de părere că Dacian Cioloș va încerca să strângă o majoritate în Parlament, dar dacă acest lucru nu se va realiza, atunci este deja un prim pas spre alegeri anticipate. Marcel Ciolacu a precizat că la consultările de la Cotroceni i-a transmis președintelui Klaus Iohannis faptul că România are nevoie de un guvern stabil.

De doi ani dreapta este la guvernare și n-au rezolvat toate problemele despre care vorbesc acum că le vor rezolva.

Desemnarea primului ministru este o prerogativă constituțională a președintelui. Nu vreau să intru în prerogativele constituționale ale președintelui.

Noi, la Cotroceni, am discutat cu președintele că ne trebuie un guvern stabil. Poate este o înțelegere între PNL și USR, nu sunt în mintea președintelui.

Din punctul nostru de vedere, dacă Dacian Cioloș nu creează o majoritate este un pas spre alegeri anticipate. Parlamentarii PSD vor respecta decizia partidului, iar dacă este nevoie vom ajunge la anticipate”, a precizat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Ludovic Orban aduce în discuție varianta anticipatelor

La rândul său, și fostul lider al PNL, Ludovic Orban a adus, marți, în discuție, varianta alegerilor anticipate și este de părere că acestea ar putea fi susținute inclusiv de USR – PLUS, în cazul în care Dacian Cioloș ar eșua în formarea unui Guvern și votarea acestuia în Parlament.

Desemnarea lui Dacian Cioloș va adânci ruptura dintre PNL și USR. Sunt convins că intenția ascunsă din spatele acestei desemnări se ascunde dorința ca, la a doua desemnare, să fie desemnat, tot Florin Cîțu.

Decizia prelungește criza (…) Există 3 formațiuni politice care si-au demonstrat majoritatea, care își doresc alegerile anticipate. Si USR-ul, după ce o să vadă ca e un eșec desemnarea lui Dacian Cioloș, o să-și dorească alegeri anticipate.

Cu tot respectul pentru Dacian Cioloș și pentru buna intenție pe care o are în formarea Guvernului. O să fie evident că ruptura dintre conducerea actuală a PNL și USR se va adânci, pentru că Guvernul condus de Cioloș nu o să treacă”, a precizat Ludovic Orban, în timpul declarațiilor de la Palatul Parlamentului.

Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile