Marcel Ciolacu: PSD categoric va da premierul de la anul. Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există (VIDEO)

Marcel Ciolacu: PSD categoric va da premierul de la anul. Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există (VIDEO)
Foro: InquamPhotos / Daniel Stoenciu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat convins că partidul pe care-l conduce va da premierul la anul, conform principiului rotativei prevăzut în protocolul coaliției. „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a precizat el, în contextul în care, luni, Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, a avansat ipoteza ca rotativa să nu se mai producă. Senatorul PSD Daniel Zamfir l-a acuzat apoi pe Muraru că s-a trezit vorbind singur, iar Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a încercat să liniștească apele în coaliție, dând asigurări social-democraților că anul viitor ei vor numi prim-ministrul.

Ce spune Ciolacu despre rotativa premierilor

„E o onoare să fi premier, nu e pe dorinţe. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană, eu am să fiu. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va da premierul în luna mai a anului viitor, el a răspuns: „Categoric! Haideţi să nu comentez cum se trezeşte vreunul pe plajă şi să dea el vreo ştire la televizor. Protocolul e clar! Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât anticipatele nu există”.

Dispută în coaliție legate de funcția de premier

„Personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a afirmat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Liberalul a fost apoi luat la rost de senatorul PSD Daniel Zamfir: „Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur. (…) E o chestiune lansată doar de domnul de la Iași, având situația dificilă în care se află domnia sa, cu domnul Chiria judecat pentru corupție, cu domnul Alexe judecat pentru corupție. A lansat o fumigenă”.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvând al PNL, a încercat apoi să-l liniștească pe partenerii de coaliție: „Haideți să ne facem datoria și obligațiile la guvernare și sigur martie 2023 va confirma ce susțin acum, că protocolul va fi semnat și rotația se va produce”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)