Marcel Ciolacu: PSD va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Marcel Ciolacu: PSD va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a reiterat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii.

PSD va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Marcel Ciolacu a precizat că moțiunea respectivă va fi depusă lunea viitoare la Camera Deputaților și, „în funcție de evenimente, aceeași moțiune poate fi depusă și la Senat, potrivit Agerpres.

„Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, aşa se lucrează democratic, o să luăm o decizie şi în cadrul Consiliului Politic Naţional şi pe urmă discutăm cu toate grupurile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni,la Palatul Parlamentului.

Referitor la faptul că deputaţii social-democraţi merg în plen cu pancarte prin care îi cer demisia lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, președintele PSD a spus: „Foarte bine, aşa se manifestă Opoziţia. Eu o să îmi pun şi pe Facebook. Invit pe toată lumea”.

Marcel Ciolacu, după tragedia de la Spitalul Matei Balș: Demisia ministrului Sănătății, un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii

După incendiul izbucnit vineri la Institutul Național Matei Balș, Marcel Ciolacudeclara că demisia ministrului Sănătății „este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie”.

„O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi! Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii îşi bat joc de ţară! Iohannis a trecut glonţ cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la ‘Matei Balş’! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătăţii, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele „structurale” şi reforma”, scria liderul social-democraților, pe Facebook.

Marcel Ciolacu, despre Vlad Voiculescu: Poate că nu înțelege că pandemia ține de Ministerul Sănătății

Cu câteva zile în urmă, președintele PSD spunea despre Vlad Voiculescu că „poate nu știe că pandemia ține de Ministerul Sănătății”.

„Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează el şi ministerul pe care îl conduce. Noi nu putem depune o moţiune simplă unui grup interguvernamental, dar în schimb vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii. (…) Noi,PSD, vom depune o moţiune simplă şi vom chema la audieri”, declara Marcel Ciolacu,într-o intervenţie telefonică la RTV.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)