Marius Budăi insistă cu „flexibilizarea” PNRR: Suntem singura țară din UE cu plafon pentru pensii. S-au gândit unii că românii trebuie să fie săraci 50 de ani de acum încolo (VIDEO)

Marius Budăi insistă cu „flexibilizarea” PNRR: Suntem singura țară din UE cu plafon pentru pensii. S-au gândit unii că românii trebuie să fie săraci 50 de ani de acum încolo (VIDEO)
Marius Budăi / Foto: captură video Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a vorbit din nou despre renegocierea PNRR, capitolul pensii, lansând din nou acuzații la adresa USR, fără a pronunța numele lui Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Investițiilor Europene, că a condamnat pensionarii români la sărăcie acceptând planul așa cum e el acum. Budăi a mai susținut că nicio țară din UE nu are impus prin PNRR un plafon pentru pensii, România fiind singura în această situație (plafonul e de 9,4% din PIB).

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Budăi, despre „flexibilizarea” PNRR

„Nicio țară din UE nu are un asemenea plafon, obligativitatea respectării unui plafon. Nu există în nicio țară din UE. Noi, în România, s-au gândit unii că cetățenii români trebuie să fie săraci 50 de ani de acum încolo.

Noi nu acceptăm așa ceva, suntem extrem de determinați să îndeplinim tot ce e în PNRR, dar anumite lucruri considerăm, și am exprimat clar către Comisia Europeană, că trebuie să flexibilizăm”, a declarat Budăi.

Budăi: Nu voi semna o reformă care să condamne cetățenii României la sărăcie

„Nu vrem să scoatem reforme, să introducem alte reforme, să facem o negociere per total. Nu înțelegem, de exemplu, de ce managementul apei în România, anume irigarea tuturor terenurilor în România, sau în mare parte a terenurilor, nu a fost cuprins în PNRR. Până la urmă apa e viață… Sunt lucruri pe care permanent le discutăm cu Comisia Europeană

Dl comisar pe Muncă a acceptat acest lucru, recent și vicecomisarul a spus foarte clar că PNRR-urile se pot rediscuta, discuta anumite aspecte.

Eu vă spun că noi nu renunțăm. Atât timp cât am susținerea lui Marcel Ciolacu, a întregului PSD, eu nu voi renunța și nu voi semna o reformă care să condamne cetățenii României la sărăcie”, a mai afirmat Marius Budăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe