Medalie de argint la individual-compus pentru Larisa Iordache la CE de la Moscova

Medalie de argint la individual-compus pentru Larisa Iordache la CE de la Moscova

Gimnasta Larisa Iordache a cucerit, vineri, medalia de argint în proba de individual-compus din cadrul Campionatelor Europene individuale de la Moscova.

Diana Bulimar a evoluat și ea, vineri, clasându-se pe locul patru.

Cealaltă româncă din finală, Diana Bulimar, s-a clasat pe locul patru.

Larisa Iordache, campioană europeană cu echipa şi la sol în 2012, a început excelent şi a obţinut 14.833 la bîrnă. Diana Bulimar a obţinut 14.400 la bîrnă. După primul aparat erau pe locul 1, respectiv 2, urmate pe locul 3 de Aliya Mustafina din Rusia.Larisa Iordache a avut un total de 58.432 puncte, iar Diana Bulimar 57.065 puncte, la egalitate cu Giulia Steingruber (Elveţia).

A urmat apoi evoluția la sol, unde Iordache a primit 14.866, iar Bulimar 14.233. După al doilea aparat, Larisa a rămas pe primul loc, în timp ce Bulimar a căzut pe 5. Locul 2 era ocupat atuncide Giulia Steingruber, cu Mustafina pe 3.

Rezultate la sărituri: Diana Bulimar 14.766,  iar Larisa Iordache 14.900. După cea de-a treia rotaţie, Iordache a continuat să fie prima, Bulimar a urcat o poziţie. Pe doi a urcat Mustafina, iar pe trei Anastasia Grishina.

În urma evoluției de la paralele, Bulimar a fost notată cu 13.666, Larisa primit nota 13.833. Mustafina, ultima participantă la paralele a primit nota 15.133 şi a depăşit-o pe Larisa.

Celelalte medalii au fost câştigate de Aliya Mustafina, aur (59.032 puncte) şi Anastasia Grishina, bronz (Rusia, 57.932 puncte).

Delegaţia României va mai avea reprezentări şi în finalele pe aparate, de sâmbătă şi duminică, după cum urmează: Larisa Iordache la sol, sărituri, bârnă şi individual-compus, Diana Bulimar la sol, bârnă şi individual-compus, Flavius Koczi la sol şi sărituri şi Andrei Muntean la paralele.

Urmăriți B1TV.ro și pe