Ministerul Justiției are nevoie de mai mulți bani la rectificarea bugetară. Stelian Ion: Sper că lucrurile se vor așeza / Întrebat dacă nu primește sumele necesare pentru că e de la USR: Nu vreau să cred așa ceva (VIDEO)

Ministerul Justiției are nevoie de mai mulți bani la rectificarea bugetară. Stelian Ion: Sper că lucrurile se vor așeza / Întrebat dacă nu primește sumele necesare pentru că e de la USR: Nu vreau să cred așa ceva (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Stelian Ion (USR-PLUS) susține că nu sunt suficienți bani la Ministerul Justiției pentru investițiile și cheltuielile pe care le are ministerul. Într-o intervenție pentru B1 TV, Ion a enumerat o parte dintre acestea și dificultățile financiare generate. Întrebat dacă crede că la rectificarea bugetară nu a primit deocamdată banii necesari pur și simplu pentru că e ministru din partea USR-PLUS, Stelian Ion a răspuns: „Nu vreau să cred așa ceva, nu cred asta”. El și-a manifestat speranța că „în perioada viitoare se vor discuta și așeza altfel lucrurile”. Luna aceasta ar trebui adoptat rectificarea bugetară, conform declarațiilor premierului Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Săptămâna financiară”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Stelian Ion, despre banii pe care Ministerul Justiției (nu) i-a primit deocamdată la rectificare

„Bani nu sunt, dar eu trag nădejde că în perioada viitoare se vor discuta și așeza altfel lucrurile că avem nevoie de bani. Avem investiții în curs de derulare, sedii de instanțe care sunt în construcție sau renovare. Salarii din hotărâri judecătorești sau acte administrative care încă nu sunt plătite. Se vor putea pune popriri la un moment dat, eu sper să nu se ajungă acolo. Avem investiții legate de dosarul electronic.

Cartierul Justiției. Nu e vorba, cum au crezut unii, că sunt blocuri pentru cei care lucrează în sistem, e vorba de un sediu al instanțelor. Undeva pe lângă Biblioteca Centrală e amplasamentul pe care îl avem în vedere. Avem un blocaj acum în Primăria Generală, sper să trecem de el, că e un proiect susținut de-a lungul timpului de toate partidele. Ar fi păcat să ne împotmolim acum. Sunt chestiuni administrative ce trebuie rezolvate. Sunt peste 200 de milioane, o investiție de la Banca Mondială. Nu vrem să pierdem această investiție”, a declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

Întrebat dacă crede că nu a primit destui bani la rectificarea bugetară pur și simplu pentru că este ministru din partea USR-PLUS, Ion a răspuns: „Nu vreau să cred așa ceva, nu cred asta. Eu cred că se vor reașeza când vom trage linie”.

„Ministerul Justiției se ocupă de sumele plătite instanțelor, grefierilor, judecătorilor etc., de partea administrativă, dar Înalta Curte e ordonator principal de credite. Sper să primească ce are nevoie, că a fost o problemă la începutul anului și s-a promis că la rectificare se vor aloca sumele”, a mai spus ministrul Justiției, care a mai precizat că sunt probleme cu banii și la Ministerul Public.

Ion a insistat apoi că fără finanțare, fără bani, nu se poate face nimic, deci nici Justiție. Prin urmare, sumele trebuie să se regăsească în rectificarea bugetară.

„E important ca magistrații să aibă salarii bune, că altfel e loc pe termen lung de tentații și de corupție”, a mai precizat ministrul.