Ministrul francez de Externe și-a amânat vizita în România. MAE: Vizita lui Laurent Fabius fusese convenită doar de principiu

Ministrul francez de Externe și-a amânat vizita în România. MAE: Vizita lui Laurent Fabius fusese convenită doar de principiu
Foto: democratic-republicans.us

Ministrul francez al Afacerilor Externe a anunțat vineri că vizita ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, programată la 3 septembrie, va fi amânată din rațiuni obiective.

La data de 3 august 2012, MAE francez a anunţat MAE român că ministrul Laurent Fabius nu mai poate fi prezent la data de 3 septembrie 2012 la Bucureşti, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR), având în vedere un alt angajament pe care ministrul francez îl are în plan extern, astfel că vizita a fost amânată din raţiuni obiective. (…) Totodată, precizăm că nu a existat o confirmare scrisă a participării oficialului francez la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu”, se arată într-un comunicat transmis de MAE vineri, citat de Mediafax.

Reacția MAE vine ca răspuns la afirmaţia făcută vineri de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, pe blogul personal, potrivit căreia ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, şi-a anulat vizita programată la Bucureşti la începutul lunii septembrie, aceasta fiind o dovadă a izolării internaţionale a României în urma guvernării USL.

Ideile insinuate de domnul Teodor Baconschi reprezintă o dezinformare a opiniei publice”, se mai arată în comunicatul emis de instituție.

MAE a reamintit de convorbirea „fructuoasă” de joi a ministrului Titus Corlăţean, „desfăşurată în termeni extrem de amicali, cu omologul francez privind decizia Guvernului de la Paris de relaxare a condiţiilor de acces pe piaţa muncii pentru cetăţenii din România şi Bulgaria şi măsurile luate de autorităţile de la Paris vizând integrarea socială a cetăţenilor de origine romă”.

Ultima oră
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)