Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, despre Programul de guvernare al PNL: Dezvoltarea infrastructurii de transport, coloana vertebrală pe care se va ridica România (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, despre Programul de guvernare al PNL: Dezvoltarea infrastructurii de transport, coloana vertebrală pe care se va ridica România (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, în cadrul evenimentului de lansare a programului de guvernare al PNL pe 2021-2024, că, pentru următorii patru ani, angajamentul în fața românilor este unul ferm: “dezvoltarea infrastructurii de transport, care va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România.”

Ministrul Transporturilor promite dezvoltarea infrastructurii de transport, “coloana vertebrală pe care se va ridica România”

Lucian Bode a afirmat că anul 2020 a fost anul în care guvernarea liberală a pus pe primul loc investițiile publice. Totodată, acesta spune promite dezvoltarea infrastructurii de transport, “coloana vertebrală pe care se va ridica România”.

Potrivit ministrului Transporturilor, anul acesta a fost cel în care, în ciuda crizei sanitare, s-a construit infrastructură de transport în România.

“Obiectivele de etape au fost atinse, ceea ce ne dă încredere că am acționat corect și eficient.

Un an de guvernare liberală în slujba românilor arată astfel: peste 350 rețea de drumuri modernizate, din care 90 de km de autostradă noi, până la finalul anului.

Peste 440 de km de autostrăzi, drumuri expres și centuri ocolitoare pentru care am semnat contractele de execuție în acest an, din care 192 km de autostradă și drumuri expres”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode: Vremea promisiunilor fără acoperire a apus

Ministrul liberal atrage atenția că “vremea promisiunilor fără acoperire a apus.”

“Vremea guvernărilor social-democrate care desenau proiecte de autostrăzi a apus și ea.

A venit vremea guvernărilor de dreapta. Guvernul Orban a dovedit că are viziunea necesară, priceperea și determinarea astfel încât să fie eliminate decalajele de dezvoltare din ultimii ani, dintre regiunile de dezvoltare ale României. Să nu lăsăm nicio regiune în urmă. Vom tura motoarele la maxim și vom investi masiv în infrastructura de transport. Reprezintă o prioritate națională”, a spus Lucian Bode.

Totodată, liderul liberal mai precizează că în următorii 4 ani Guvernul Orban și implicit Ministerul Transporturilor vor veni cu reforme majore.

“Calitatea infrastructurii este unul dintre indicatorii determinanți care măsoară competitivitatea”, a spus Bode.

Între reformele gândite de liberali, ministrul Transporturilor a enumerat: “Peste 1000 de km de autostrăzi și drumuri expres, ne propunem conceptul de tren metropolitan în principalele municipii, să extindem rețeaua de metrou în București și Cluj Napoca”.

“Sunt doar câteva dintre obiectivele cu care venim în fața românilor. Diferența dintre noi și PSD este că modelul nostru economic e bazat pe investiții. Fostele guverne au promis mii de kilometri de autostrăzi fără să facă nimic din ce au promis. Noi am schimbat paradigma. Guvernarea liberală face o prioritate din dezvoltarea infrastructurii de transport, care va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România”, a adăugat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, “fără populisme, fără exagerări, cu măsură și decență, le spunem românilor că următorii 4 ani vor fi de muncă și implicare.”

“Avem de câștigat și ultima competiție electorală, pe 6 decembrie, pentru ca următorii ani să fie anii dezvoltării și ai progresului”, a conchis Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, despre Programul de guvernare al PNL: Dezvoltarea infrastructurii de transport, coloana vertebrală pe care se va ridica România