Mircea Diaconu: `Ce e aia calitate morală, mai ales dacă ești președinte. Sunt obligat să vorbesc cu toți oamenii din țară, de la pușcăriaș, la academician` / Cum răspunde acuzațiilor că ar fi folosit (VIDEO)

Mircea Diaconu: `Ce e aia calitate morală, mai ales dacă ești președinte. Sunt obligat să vorbesc cu toți oamenii din țară, de la pușcăriaș, la academician` / Cum răspunde acuzațiilor că ar fi folosit (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Diaconu, candidatul independent sprijinit de ALDE și Pro România, crede că un președinte trebuie să poarte discuții cu fiecare om din țară, și nu să-i împartă după calitați morale sau pregătire profesională.

„Eu vorbesc cu toată lumea. Ca președinte, această funcție, instituție nu poate împărți lumea, țara asta, națiunea asta în moral că am spus eu, imoral că a spus altul șamd. Sau ăia, bieții oameni, n-au decât două clase, unul este de la Oxford. Nu-i poți împărți, cu toți trebuie să ai contact, relație și să fii al tuturor. Asta este practica, obligația unui președinte”, a afirmat Mircea Diaconu, joi seară, în direct pe B1TV, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Așadar, întrebat dacă nu cumva contează și calitatea morală a oamenilor cu care te asociezi, fostul europarlamentar a răspuns: „Ce e aia calitate morală, mai ales dacă ești președinte”.

În acest context, Mircea Diaconu a explicat cum vede el postura de independent, reiterând că un președinte trebuie să-i se adreseze oricărui om, fie el „pușcăriaș” sau „academician”.

„Eu văd a fi independent în felul următor. Nu să mă încui într-o casă, să îmi închid ușile și ferestrele, ci dimpotrivă, că am dreptul sau sunt obligat să vorbesc cu toată lumea din această țară. De la pușcăriaș, până la academicieni. Cu oricine, despre asta e vorba. Statutul acesta l-am practicat și la Parlamentul European, unde au fost chestii foarte interesante de altminteri”, a adăugat Mircea Diaconu.

Întrebat dacă nu cumva se simte folosit în această campanie premergătoare alegerilor prezidențiale, el a răspuns: „Eu cred că sunt folositor. Pe bune, nu sunt folositor? M-ați chemat să mă acuzați?”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu