Monica Macovei: Nu este niciun motiv pentru prelungirea orei referendumului, altul decât să fraudezi

Monica Macovei: Nu este niciun motiv pentru prelungirea orei referendumului, altul decât să fraudezi

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat marți, în fața sediului de campanie al lui Traian Băsescu, că decizia de prelungire a referendumului este nemaiîntâlnită în România, singurul motiv pentru care USL a recurs la acest fapt fiind tentativa de fraudă.

„Este un lucru nemaiîntâlnit în România, și nu este niciun motiv pentru prelungirea orei referendumului, altul decât să fraudezi. Vreau să prezint indicii care arată ideea de fraudă, ceea ce prevede anexa 1 din Ordonanta 41 adoptată pe 5 iulie, care trebuia abrogată.  Ponta a promis la Bruxelles că o abrogă, dar acasă nu a mai făcut asta. Ștampilele cu votat care se duc la sectii nu vor fi evidențiate nicăieri ca număr. Înseamnă că cineva poate să plece cu ele în buzunar să voteze prin parcuri. În procesele verbale ale sectiile de votare nu se va preciza cum se sigilează urnele de voturi. Cineva care are vreun interes poate desface cutiile și apoi să le sigileze cum dorește. Aceste motive mă fac să cred că se pregătește o fraudă majoră”, a declarat Macovei.

În ceea ce privește decizia PDL de a nu se prezenta la vot la referendum, aceasta a spus că nu este un boicot, ci un răspuns la tentative USL de a frauda.

„Nu este un boicot, atunci când ai atâtea elemente să crezi că se pregătește fraudarea”, a spus Macovei.

Președintele PDL Vasile Blaga a anunțat, oficial, marți, că PDL boicotează referendumul din 29 iulie pe motivul nerespectării normelor de organizare a acestuia. Decizia de boicotare a referendumului a fost luată marți, în Colegiul Director al PDL, fiind acceptată cu 59 de voturi ”pentru” și o abținere.

Macovei: Prelungirea votului relevă tentativa de fraudare a USL

Embed: " />