N-au canalizare, școală sau străzi asfaltate. Pe ce a decis, însă, primarul să dea 40.000 de euro

N-au canalizare, școală sau străzi asfaltate. Pe ce a decis, însă, primarul să dea 40.000 de euro
Foto:stirileprotv.ro

Șumugiu, un sat cu mai puţin de 300 de locuitori din Bihor, nu are apă curentă sau canalizare, şcoala s-a închis acum patru ani din lipsă de copii, iar cele mai multe uliţe sunt pline de noroi. Nimic din toate acestea, însă, nu pare să-i deranjeze pe liderii politici. Prin urmare, Consiliul local a decis, la sugestia primarului, că este nevoie de un teren sintetic de fotbal, în valoare de aproape 40.000 de euro, informează stirileprotv.ro.

În aceeaşi comună mai sunt încă trei terenuri sintetice de fotbal, toate făcute de aceeaşi firmă de construcţii, pe banii primăriei.

”Apă curentă? Nu! Canalizare? Nu! Străzile sunt asfaltate toate? Nu! Umblăm prin noroi şi-acuma, ca în urmă cu 50 de ani sau 100 de ani. Aş vrea să fie condiţii şi la ţară ca în oraş”, a povestit Florian Lazău, un localnic.

Nici el nu înțelege de ce primarul vrea să construiască un teren de fotbal, cu atât mai mult cu cât în sat au rămas mai mult bătrânii.

”Au perfectă dreptate, că nu era prioritar terenul, nici nu-i prioritar nici pentru noi, prioritare sunt drumurile, care s-a început procedura de licitaţie pentru ele în 2017, la începutul anului, şi uitaţi, suntem în 2018, nu s-au finalizat nici în prezent”, a susținut Adrian Petroi, primarul comunei Hidișelul de Sus.