Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis: Ce îi cere Președintelui

Nepotul lui Iuliu Maniu, scrisoare către Klaus Iohannis: Ce îi cere Președintelui
Foto: Ziua de Constanta

Doctorul Ioan Boilă, nepotul lui Iuliu Maniu, a trimis o scrisoare către președintelui Klaus Iohannis prin care îi cere să întreprindă demersuri pentru a reuși să găsescă rămășițele trupești ale lui Iuliu Maniu.

„În ziua de 5 februarie 1953, a murit în închisoarea Sighet, Iuliu Maniu, condamnat de comuniști ca trădător de țară. Adevărul este că el a fost condamnat și exterminat pentru că s-a opus comunizării României. El a fost scos din celulă, târât pe coridoarele temniței și aruncat într-o groapă comună pe un teren din Sighet. Noi, familia lui Iuliu Maniu avem ferma convingere că a existat și există posibilitatea de identificare a osemintelor lui Iuliu Maniu și a le da pentru a fi înmormântate la Bădăcin, lângă părinții săi, conform dorinței sale.

Vă rog, deci, să dispuneți ca toate organele abilitate și cu obligații în acest sens să împlinească această dorință a noastră. Considerăm această obligație firească pentru un stat democrat și responsabil care își cinstește martirii”, semnează dr. Ioan Boilă, în scrisoarea către Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.