Nicolae Bănicioiu, luat la rost de Liviu Dragnea: Am răcit. Dacă am fi avut un ministru al Sănătăţii atât de bun, nu am fi fost loviţi atât de mulţi de viroză

Nicolae Bănicioiu, luat la rost de Liviu Dragnea: Am răcit. Dacă am fi avut un ministru al Sănătăţii atât de bun, nu am fi fost loviţi atât de mulţi de viroză

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost luat în vizor, joi, de premierul Victor Ponta , dar și de șeful său de partid Liviu Dragnea.

Președintele interimar al social-democraților i-a reproșat lui Bănicioiu, la Conferința de alegeri a PSD București, că a răcit, învinuindu-l pe acesta de răspândirea virusului.

Vreau să mă scuzaţi pentru că sunt răcit. Dacă am fi avut un ministru al Sănătăţii atât de bun, nu am fi fost loviţi atât de mulţi de viroză„, a spus Dragnea.

După aceste afirmaţii ale lui Liviu Dragnea, toţi cei prezenţi în sală au aplaudat, iar ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a zâmbit, scrie Gândul.

Și premierul l-a luat la rost de Bănicioiu joi, nemulțumit fiind de modul în care  acesta a explicat măsurile care urmează să fie adoptate în curând în sănătate.

“Eu nu am înţeles ce faceţi bine pentru oameni. Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu….”, a spus Ponta.

Dialogul integral dintre Ponta și Bănicioiu

Ponta: La Sănătate, domnule ministru, am văzut că iar adoptați niște măsuri care va pun la dispoziție mai mulți bani pentru programe speciale. Să spuneți două cuvinte și restul le detaliați la minister.

Bănicioiu: Azi avem o hotărâre de guvern privind delistarea unor DCI-uri pentru care Comisia Europeană a emis decizie de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă, deci un pic de curăţenie în lista de compensate. (…) sunt acei derivaţi şi ginkobiloba, de care spunea toată lumea.

Explicaţiile mult prea tehnice ale ministrului Sănătăţii au stârnit nemulţumirea premierului, așa că enervat, Victor Ponta i-a cerut lui Bănicioiu să vorbească pe înţelesul tuturor românilor.

Ponta: Eu nu am înţeles ce faceţi bine pentru oameni. Dacă vreţi să vorbiţi în limba română să înţelegem, dacă nu.

Bănicioiu: Este un lucru bun. În paralel cu acest fapt vreau să vă anunţ că astăzi s-a încheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C şi ciroză şi…

Doar că nici aceste explicaţii n-au fost pe placul premierului. Victor Ponta l-a certat încă o dată pe ministrul Bănicioiu.

Ponta: Aşa, explicaţi să ştie şi oamenii care se uită că aveţi o soluţie pentru cei cu Hepatita C, Asta vroiam să spuneţi.
 
Bănicioiu: Am găsit o soluţie foarte bună. Economiile ne-au permis să mergem şi pe alte arii terapeutice, nu numai pe Hepatita C, vom merge şi pe cancerul de plămâni şi cancerul de piele.

Ponta: Aşa, ziceţi pe limba română, să înţeleagă cei care au nevoie de ajutor că avem soluţii. Mâine explicaţi la minister, dar nu ştiu cât de mult va fi mediatizat că…Spuneţi acum, să audă oamenii.