Nicolae Ciucă: Agresiunea rusă, inacceptabilă și soldată cu suferințe enorme. Crimele împotriva umanității și crimele de război caracterizează acțiunea Rusiei împotriva democrației, a Occidentului și a lumii (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Agresiunea rusă, inacceptabilă și soldată cu suferințe enorme. Crimele împotriva umanității și crimele de război caracterizează acțiunea Rusiei împotriva democrației, a Occidentului și a lumii (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Agresiunea declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei este inacceptabilă și s-a soldat cu suferințe enorme și valuri de refugiați care au depășit 2,5 milioane de persoane, a declarat vineri prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Războiul a revenit în prim-planul istoriei Europei, iar dreptul internațional a fost pus între paranteze odată cu agresiunea declanșată de către Rusia pentru invadarea Ucrainei”

„Războiul a revenit în prim-planul istoriei Europei, iar dreptul internațional a fost pus între paranteze odată cu agresiunea declanșată de către Rusia pentru invadarea Ucrainei, absolut neprovocat, nejustificat și ilegal, încălcând toate normele internaționale și lumea bazată pe reguli. O agresiune inacceptabilă, soldată cu suferințe enorme, cu valuri de refugiați care au depășit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuințe, spitale, maternități, grădinițe și școli, similare celor din Groznîi, Alep.

Toate aceste grozăvii ale războiului le regăsim azi la Mariupol, la Herson, Harkov sau Kiev, adevărate crime împotriva umanității, crime de război, care caracterizează această acțiune a Rusiei împotriva democrației, împotriva Occidentului și, de ce nu, împotriva lumii”, a spus premierul României, vineri, la dezbaterea sub egida Team România, organizată de Institutul Aspen.

Criza energetică globală, spune Nicolae Ciucă, nu a fost „deloc ruptă de actualul război”.

„România, alături de Europa și de lumea întreagă, se confrunta la data declanșării conflagrației cu pandemia și efectele economice ale acesteia. Li s-a adăugat criza energetică globală, deloc ruptă de actualul război declanșat la 24 februarie. Peste toate acestea s-au adăugat utilizarea instrumentului militar pe scară largă de către Rusia, criza refugiaților și perspectiva unei crize economice anunțate de problematica extrem de complexă a coerenței lanțurilor de aprovizionare și de rupturi în globalizare ca urmare a sancțiunilor și izolării impuse Rusiei și Belarusului”, a mai spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:46 - Serghei Lavrov cere desființarea NATO: După dispariția URSS, nu mai există nici scopul existenței acestei alianțe / Occidentul a declanșat un război împotriva Rusiei
09:17 - Avertisment pentru Elon Musk: Twitter ar putea fi interzisă în UE dacă nu respectă regulile privind moderarea postărilor
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar