Nicolae Ciucă: Consider că dreptul de exprimare liberă a cetățeanului trebuie respect. Ceea ce este greu de acceptat e modalitatea de exprimare

Nicolae Ciucă: Consider că dreptul de exprimare liberă a cetățeanului trebuie respect. Ceea ce este greu de acceptat e modalitatea de exprimare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre protestele anti-restricții din ultimele zile și a declarat că, în opinia sa, dreptul cetățeanului de a se exprima liber trebuie respectat, însă „ceea ce este greu de acceptat este modalitatea de exprimare”.

Nicolae Ciucă (MApN), despre protestele anti-restricții și măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19

„Consider că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat (…) ceea ce este greu de acceptat este modaliatatea de exprimare. În această situaţie în care ne găsim cu toţii (…) în această situaţie de criză, să ne manifestăm acel spirit de coeziune şi împreună – autorităţi şi cetăţeni –să dăm dovadă de maxim de responsabilitate şi să aplicăm acele măsuri pe care le primim de la specialişti. Aplicarea lor în practică să aibă o coerenţă şi o finalizate pentru a putea reveni la normalitate”, a declarat Nicolae Ciucă joi seară la TVR 1, potrivit News.ro.

Ministrul Apărării a menționat că „nimeni nu-şi doreşte ca prezenţa în stradă să fie în număr mare”.

„Încă de anul trecut s-au depus eforturi colosale, instituţionale, astfel încât să asigurăm combaterea pandemiei, prin măsuri concrete şi coerente (…) Este posibil ca din punct de vedere al comunicării să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţan, încât să înţeleagă că se fac forturi deosebite”, a mai subiliat ministrul.

Declarația ministrului Nicolae Ciucă vine în contextul în care, în ultimele zile, în zeci de localități din țară au avut loc proteste anti-restricții. Manifestațiile s-au diminuat treptat din punct de vedere al numărului de participanți.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel național, până astăzi, pe teritoriul României au fost depistate958.918 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul prezentat joi de autorități mai arată printre altelecă, tot până astăzi,856.405 pacienți au fost declarați vindecați, iar23.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.