Nicolae Ciucă, întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă sfârșitul discuțiilor cu PSD: Nu e închisă ușa către absolut nimeni. Mandatul meu e să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR

Nicolae Ciucă, întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă sfârșitul discuțiilor cu PSD: Nu e închisă ușa către absolut nimeni. Mandatul meu e să negociem pentru un guvern minoritar PNL - UDMR
Foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a declarat că nu închide ușa în fața nimănui și vrea să negocieze în continuare și cu PSD, și cu USR pentru susținerea din Parlament a unui guvern minoritar PNL – UDMR.

Nicolae Ciucă, despre negocierile cu PSD și USR

Întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă că „ușa către PSD a fost definitiv închisă”, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu, nu este închisă ușa către absolut nimeni. Continuăm să negociem să discutăm și să avem o soluție finală”.

„Acum mandatul meu e să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată și decisă, dacă va fi cazul. Vineri, din punctul meu de vedere, e ultima zi în care putem să avem acest BPN (Birou Politic PNL)”, a mai afirmat Ciucă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ciucă: Lista de miniștri, depusă la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă

Premierul desemnat a mai afirmat că lista cu membrii Cabinetului său și programul de guvernare vor fi depuse la Parlament sâmbătă seară. Asta în contextul în care Ciucă are termen de zece zile pentru a veni la vot în Legislativ, termen care expiră la finalul aceste săptămâni.

Întrebat pe cine ar prefera ca partener de guvernare dintre PSD și USR, premierul desemnat a răspuns: „Nu avem încă o decizie în acest sens. Cum să alegem dacă noi discutăm despre un guvern minoritar?”.