Nicolae Ciucă, întrebat despre o eventuală mărire a pensiilor anul acesta: În funcţie de colectările pe care le vom avea la buget. Nu vreau să vând iluzii nimănui

Nicolae Ciucă, întrebat despre o eventuală mărire a pensiilor anul acesta: În funcţie de colectările pe care le vom avea la buget. Nu vreau să vând iluzii nimănui
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea să vândă iluzii nimănui în ceea ce privește o eventuală mărire a pensiilor anul acesta. Șeful Guvernului a precizat că majorarea de pensii poate avea loc în funcție de gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Se mai măresc pensiile anul acesta? Ce spune Ciucă

„Sunt foarte optimist, dar şi realist în acelaşi timp şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie și în funcţie de colectări”, a declarat Nicolae Ciucă, la Antena 3.

Premierul a precizat apoi că de la 1 aprilie va fi introdusă factura electronică, iar din 1 iulie aceasta va deveni obligatorie.

„Toate elemente care vor aduce beneficiu în sensul reglementării şi monitorizării trasabilităţii mărfurilor şi a banilor ne-au dus la concluzia că prin aceste măsuri vom putea să sporim atragerea şi o plată a taxelor cât se poate de aproape de realitate”, a continuat Ciucă.

Întrebat dacă nu se poate ajunge la o indexare de pensii şi salarii, dat fiind că va crește gradul de colectare a veniturilor la stat, Nicolae Ciucă a răspuns: „Toate aceste măsuri vor fi luate în funcţie de cum evoluează situaţia concretă”.

Ce spune Ciucă despre inflație

„Aţi vorbit de inflaţie, de creştere a preţurilor. Ele reprezintă indicatorul la care ne raportăm în toate analizele pe care le facem.

Ne întâlnim de trei – patru ori, de câte ori e nevoie cu ministrul Finanţelor, ministrul Muncii, al Economiei, așa încât să putem să avem soluţiile necesare pentru orice derapaj legat de aceşti indicatori”, a mai afirmat șeful Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe