Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova. Discuții despre implementarea recomandărilor sub MCV și despre sprijinul României pentru Ucraina

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova. Discuții despre implementarea recomandărilor sub MCV și despre sprijinul României pentru Ucraina
Foto: Facebook @ Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, s-a întâlnit luni la Palatul Victoria cu vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova, iar discuțiile s-au concentrat pe măsurile menite să răspundă recomandărilor sub MCV, pe implementarea PNRR, respectiv pe situația din Ucraina și pe sprijinul multidimensional acordat de România, informează Guvernul.

Ce au discutat Nicolae Ciucă și vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova

„Părțile au salutat progresul în implementarea recomandărilor Comisiei Europene sub MCV, recunoscând existența unui moment bun pentru avansarea reformelor. Vicepreședinta Jourová a mulțumit pentru angajamentul autorităților și cetățenilor români în gestionarea refugiaților ucraineni. De asemenea, a recunoscut rolul important al României în facilitarea tranzitului cerealelor din Ucraina”, se arată în comunicatul transmis luni de Guvernul României.

Potrivit Guvernului, premierul a exprimat angajamentul politic pentru asigurarea durabilității reformelor în justiție și garantarea independenței magistraților.

„A amintit că poziția Guvernului României este clară în ceea ce privește principiul supremației dreptului Uniunii Europene și rămâne angajat pentru respectarea acestuia, în limitele care îi sunt conferite de cadrul constituțional. Și a exprimat speranța că monitorizarea respectării statului de drept în România se va face, în curând, doar prin mecanismul UE privind statul de drept, ca și în celelalte state membre ale Uniunii”, se mai arată în același comunicat.

Nu în ultimul rând, Nicolae Ciucă „a prezentat angajamentul multidimensional al României în sprijinul Ucrainei, amintind cu precădere măsurile adoptate pentru asistarea și integrarea refugiaților, dar și pentru facilitarea exporturilor de cereale”.

Urmăriți B1TV.ro și pe