Nicolae Ciucă: Acțiunile inumane asupra populației civile trebuie sancționate de instanțele penale internaționale / Sunt convins că, așa cum România are grijă de ucraineni, Ucraina va avea grijă de etnicii români (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Acțiunile inumane asupra populației civile trebuie sancționate de instanțele penale internaționale /  Sunt convins că, așa cum România are grijă de ucraineni, Ucraina va avea grijă de etnicii români (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Acțiunile inumane care au fost comise asupra populației civile din Ucraina trebuie sancționate de instanțele penale internaționale, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni, după discursul susținut de Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicolae Ciucă: „Noi, românii, suntem solidari cu poporul ucrainean”

„Salut inițiativa Parlamentului României de a-l invita pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a susține un discurs și a prezenta imaginile atrocității care a avut loc la Bucea și, de asemenea, pentru a realiza prin ce perioadă extrem de grea trec Ucraina și Europa. Simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi, domnule președinte Zelenski, liderul unei națiuni care luptă pentru identitate și libertate în acest război ilegal și neprovocat”, a declarat prim-ministrul României, luni, în Parlament.

Acțiunile inumane asupra populației civile trebuie sancționate de instanțele penale internaționale, a atras atenția Nicolae Ciucă.

„Mulți, mult prea mulți și-au pierdut viața. Alții au fost obligați să ia calea refugiului ca urmare a bombardamentelor brutale și a atrocităților trupelor rusești fără discernământ asupra civililor, școlilor, spitalelor, teatrelor. Atrocitățile de la Bucea, de care am aflat chiar ieri și pe care dumneavoastră le-ați prezentat înaintea discursului, când trupele ucrainene au intrat în zonele ocupate din jurul Kievului, ne-au cutremurat pe toți. Toate aceste acțiuni inumane asupra populației civile trebuie sancționate de instanțele penale internaționale, iar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în fața justiției”.

Românii sunt solidari cu poporul ucrainean, a subliniat Nicolae Ciucă.

„Folosesc acest prilej pentru a-mi manifesta admirația pentru tenacitatea, determinarea și curajul poporului ucrainean în a-și apăra țara, valorile democratice și modul lor de viață. Noi, românii, suntem solidari cu poporul ucrainean. Ne-am deschis porțile și sufletele pentru vecinii ucraineni veniți la noi în țară și, în același timp, i-am sprijinit și pe ceilalți cetățeni străini plecați din Ucraina spre casele lor”, a adăugat el.

Premierul s-a arătat încrezător că Ucraina îi va proteja pe etnicii români așa cum România îi protejează pe cetățenii ucraineni.

„Domnule președinte Zelenski, vreau să vă asigur că familiile ucrainenilor ajunse în România sunt în siguranță și avem grijă de toți ucrainenii sosiți pe teritoriul României și vă mulțumesc pentru că ați făcut referire în cuvântul dumneavoastră la cetățenii de etnie română care trăiesc în Ucraina și sunt convins că, așa cum noi avem grijă de cetățenii dumneavoastră, la fel veți avea și dumneavoastră grijă de cetățenii de etnie română”, a continuat oficialul român.

Urmăriți B1TV.ro și pe