Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem anul acesta 4 șantiere de câte 10 kilometri. În paralel, intenționăm să montăm centrale provizorii (VIDEO)

Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem anul acesta 4 șantiere de câte 10 kilometri. În paralel, intenționăm să montăm centrale provizorii (VIDEO)

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat că 90% din rețeaua de termoficare a Bucureștiului are o vechime de peste 30 de ani și există porțiuni cu o vechime de 50 de ani. Dan a precizat că anul acesta se va lucra pe patru șantiere de câte 10 km de rețea și pe alte câteva zeci de șantiere mici, a câte 50 – 100 m. În paralel vor fi montate niște centrale provizorii, care să asigure furnizarea de apă caldă până când vor mai avansa cu lucrările în rețea.

„Suntem într-o situație care urmează după o inacțiune de 30 de ani. Suntem în situația în care, pe rețeaua principală, unde avem principalele pierderi și principalele avarii, în acești 30 de ani s-a înlocuit 10% din rețea, deci 90% are o vechime de peste 30 de ani, uneori de 50 de ani.

Trebuie să remediem asta și, în același timp, să oferim atât cât putem căldură și apă caldă. A fost un pic mai bine iarna asta decât iarna trecută”, a declarat Nicușor Dan, în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Nicușor Dan, despre montarea centralelor provizorii

„Am prezentat azi investițiile în curs pe rețeaua de termoficare și suplinire de producție. Pe suplinire de producție, compania nostră, Termoenergetica, are în achiziție și sperăm să montăm până în iarnă o nouă centrală provizorie Titan. Pe de altă parte, noi, Primăria Municiului București, intenționăm pe capele de rețea în punctele termice să montăm 10 centrale. Primăriile Sectorelor 2 și 1 și-au exprimat și ele intenția să monteze astfel de centrale.

O centrală provizorie e un fel de cazan, are forma unui container. La Titan e un lanț de containere. Pui gaz și face apă caldă. E un container pe care poți să-l muți. E un pic mai complicat să-l pui la apă, gaz, curent, dar putem face asta.

Noi am înființat un call center în care oamenii ne spun ce probleme au cu căldura. Problemele sunt în capetele de rețea, adică distanța mare de la centrală, cum e, de exemplu, cartierul Aviatorilor. Acolo distanța e foarte mare de la CET și căldura nu ajunge. Deci în punctele termice pui centrale provizorii. Probabl le vom folosi 2 – 3 – 4 ani până îmbunătățim rețeaua și ele produc, pe gaz, căldura de care e nevoie”, a explicat Primarul General.

Nicușor Dan, despre investițiile în rețeaua de termoficare

„Bucureștiul, până la începutul anilor 2010, reușea să repare 7 – 8 km pe an din 1.000, ceea ce e extrem de puțin. În ultimii doi ani s-a reușit undeva la 20. Ținta noastră e să reparăm 50 de km pe an. Atunci o să se simtă cu adevărat.

Acum avem trei șantiere deschise pe cam 10 km. Termoenergetica face lucrări de înlocuire pe câte 50 – 100 m. Mai avem un al patrulea șantier care e adjudecat, dar care nu e pornit că acum e și o criză a materiilor prime și-s perioade mai lungi de livrare a conductelor.

Una peste alta, vom lucra anul ăsta la patru șantiere de câte 10 km și la încă câteva zeci de 50 – 100 m și o să depășim mult acești 20 km care se făceau până acum”, a mai explicat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:55 - Sorin Cîmpeanu: Programul „Masă caldă” se va extinde de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”