Nouă ONG-uri au cerut AEP să facă publice listele electorale folosite la referendum: "Oamenii să verifice dacă votul lor a fost consemnat corect"

Nouă ONG-uri au cerut AEP să facă publice listele electorale folosite la referendum: "Oamenii să verifice dacă votul lor a fost consemnat corect"

Nouă ONG-uri au cerut Autorității Electorale Permanente (AEP) să pună la dispoziția publicului larg copii a listelor electorale folosite la referendum, pentru ca fiecare persoană să poată verifica dacă opțiunea sa a fost consemnată corect, arată Mediafax.

Organizaţiile semnatare ale acestui apel vă solicită să puneţi la dispoziţia publicului, pentru consultare individuală, copii după listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie 2012. Dat fiind climatul actual de confuzie creat de organizatorii referendumului, credem că este imperios necesar ca fiecare cetăţean cu drept de vot să poată verifica personal, prin intermediul AEP, dacă opţiunea sa (prezentare sau neprezentare la vot) se află consemnată corect în liste. În acest scop, cerem AEP să păstreze o copie a acestor liste pe termen indefinit„, susțin ONG-urile.

Iniţiatorii apelului sunt Expert Forum (EFOR), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Agenţia de Monitorizare a Presei „Active Watch”, Freedom House Romania, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), ProDoMo, Reaching Out şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CERE).

Ultima oră
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul