Novak Djokovic probabil nu va participa la Australian Open 2022 din cauză că vaccinarea este obligatorie / Sârbul n-are egal în primul Grand Slam al anului, un turneu pe care l-a cucerit de 9 ori (VIDEO)

Novak Djokovic probabil nu va participa la Australian Open 2022 din cauză că vaccinarea este obligatorie / Sârbul n-are egal în primul Grand Slam al anului, un turneu pe care l-a cucerit de 9 ori (VIDEO)
Novak Djokovic s-a impus de 9 ori la Australian Open și are 20 de titluri de Grand Slam în palmares. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Aur

Novak Djokovic probabil nu va participa la Australian Open 2022, primul turneu de Grand Slam al anului, dacă nu vor fi relaxate restricțiile sanitare și, în mod deosebit, dacă va fi impusă vaccinarea sportivilor care vin la Melbourne, spune tatăl său.

Sârbul a scris istorie la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori în carieră, un record all time, fiind de altfel și singurul jucător care a cucerit trofeul de trei ori la rând în Era Open (2019, 2020 și 2021).

Liderul mondial din tenisul masculin are în acest moment 20 de titluri de Grand Slam, fiind la egalitate cu ceilalți doi coloși din „sportul alb”, Rafa Nadal și Roger Federer, astfel că fiecare turneu de acest gen are o miză de prestigiu uriașă – evident, pe lângă cea sportivă.

Organizatorii Australian Open 2022 au anunțat că tenismenii vor putea să participe la primul Grand Slam al anului doar dacă vor fi vaccinați împotriva COVID-19.

Novak Djokovic probabil nu va participa la Australian Open 2022 din cauză că vaccinarea este obligatorie, spune tatăl său

Până în prezent, Novak Djokovic a refuzat să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu, iar tatăl său a spus pentru televiziunea sârbă Prva că poziția forului australian de tenis privind vaccinarea tenismenilor este un soi de „șantaj”, transmite CNN.

„Când vine vorba de vaccinați și nevaccinați, este dreptul fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm sau nu. Nimeni nu are dreptul să intre în intimitatea noastră”, a spus Srdjan, citat de un portal sârbesc de știri.

„Sub aceste șantaje și condiții, (Novak Djokovic) probabil că nu va juca. Eu nu aș face-o. Iar el este fiul meu, deci vă puteți da seama singuri”, a continuat tatăl liderului mondial din tenisul masculin.

Novak Djokovic își dispută supremația în tenisul masculin cu Roger Federer și Rafa Nadal, cu cei trei coloși la egalitate perfectă în ceea ce privește numărul de Grand Slam-uri câștigate. Dacă tenismenul spaniol și-a confirmat deja prezența la Melbourne Park, elvețianul va rata turneul pentru că încă se recuperează după o nouă operație la genunchi.

Australian Open 2022 este programat să înceapă pe 17 ianuarie și se va desfășura, cel mai probabil, cu tribunele pline.