Numărătoarea paralelă a PDL. Blaga: Au votat 46,26% din totalul românilor cu drept de vot

Numărătoarea paralelă a PDL. Blaga: Au votat 46,26% din totalul românilor cu drept de vot

Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat luni procentele rezultate în urma numărătorii paralele a partidului în ceea ce privește prezența la vot la referendumul de duminică. Astfel, după centralizarea a 98,35% din voturi, cuprinzând și diaspora, PDL a înregistrat o prezență de 46,26%, din care 86,82% au votat DA, 11,02% au votat NU, iar 113.967 de voturi au fost nule.

„Rezultatul arată că românii nu au luat în considerare cererea USL de demitere a președintelui României. Ei au alte priorități, locuri de muncă, creștere prețurilor, nivelul de trai, stabilitatea leului , calitatea învățământului și a sănătății. Ponta și Antonescu nu au câștigat niciodată majoritatea la referendum, românii le-au arătat că vor o Românie democratică”,
a spus Blaga.

Acesta a precizat că ultima lună de campanie a fost una violentă, iar ziua referendumului a fost de asemenea una agitată

„Campania a fost violentă. PDL a depus sute de plângeri penale. Obseratorii au fost agresați și initimidați, UDL a făcut campanie chir și în ziua rerefendumului.USL trebuie să înțeleagă că este absolut necesar să renunțeala atacarea statului de drept și să aibă grijă de democrație, să se ocupe de economie”
, a mai spus Blaga.

Potrivit datelor BEC, până luni dimineață au fost numărate voturile din 97,52% din secțiile de votare, prezența fiind de 46,13%.

Voturi valabil exprimate cu răspunsul DA sunt 7.264.819, care reprezintă 87,55%, în timp ce voturi valabil exprimate cu răspunsul NU sunt 923.147, care reprezintă 11,12% din voturile totale. Voturi nule au fost 109.169, ce reprezintă 1,31%.