O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

O femeie din județul Argeș a găsit în parcarea unui magazin 10.000 de lei și nu a stat nicio clipă pe gânduri și a decis să îi păstreze. După patru zile, când deja își făcea planuri de viitor, cineva i-a bătut la ușă. A fost momentul când și-a dat seama că a făcut o greșeală.

Mai precis, argeșeanca, în vârstă de 55 de ani, din Costești, a găsitbanii în parcarea din fața Complexului John, în cursul zilei de luni. Mica avere fusese pierdută de o femeie de afaceri, care venise să cumpere marfă pentru magazinul său. Când și-a dat seama că nu are banii, afacerista a cerut ajutorul oamenilor legii.

Aceștia au vizionat camerele de supraveghere din parcare și au descoperit ce s-a întâmplat de fapt. În scurt timp, femeia care și-a însușit banii a fost identifată, iar, joi, polițiștii i-au bătut la ușă. Suma de bani a fost recuperată integral, iar persoana a scăpat derăspunderea penală, pentru că banii au fost recuperațiîn mai puţin de 10 zile de la comiterea faptei, potrivitcurier.ro.

„Dacă găsiți sume de bani sau obiecte, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție. Reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl restituie sau predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune. Atunci când vă deplasaţi în centre comerciale, acordaţi o atenţie sporită bunurilor dumneavoastră. Fiţi atenţi în privinţa locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor. Evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar la achitarea produselor cumpărate, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora. Nu păstrați portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, şi nu păstraţi cardurile bancare în acelaţi loc cu codul PIN al acestora”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Tags: