Ouă roșii din partea Papei pentru romii care au ocupat bazilica San Paolo

Ouă roșii din partea Papei pentru romii care au ocupat bazilica San Paolo
Pontiful Benedict al XVI-lea le-a trimis, luni, romilor care au ocupat bazilica San Paolo, din Roma, ouă roșii cu ocazia sărbătorilor pascale, relatează agenția Ansa. În timpul unui discurs, duminică, Papa a...

Pontiful Benedict al XVI-lea le-a trimis, luni, romilor care au ocupat bazilica San Paolo, din Roma, ouă roșii cu ocazia sărbătorilor pascale, relatează agenția Ansa.

În timpul unui discurs, duminică, Papa a cerut tuturor mai multă toleranță vizavi de primirea imigranților și a refugiaților. Majoritatea acestora au fost transferați într-un adăpost catolic.

Monseniorul Enrico Feroci le-a trimis ouă roșii romilor, majoritatea de naționalitate română, din partea Papei, cu ocazia Paștelui.

Poliția Vaticanului le-a oferit romilor câte 1.000 de euro de fiecare pentru a părăsi de bună voie bazilica înaintea Sărbătorilor Pascale. Cele 20 de persoane au acceptat într-un final oferta și se vor întoarce în țările de origine.

Acestea au ocupat bazilica San Paolo după ce tabără ilegala în care locuiau a fost demolată, joi, de autoritățile italiene.

Ultima oră
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)