Parchetul a preluat procesele verbale privind listele electorale de la referendum, în urma sesizărilor de fraudă din țară

Parchetul a preluat procesele verbale privind listele electorale de la referendum, în urma sesizărilor de fraudă din țară

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va verifica procesele verbale privind listele electorale referitoare la referendumul din 29 iulie. Demersul vine după numeroasele sesizări de fraudă înregistrate în toată ţară.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului au preluat de la Biroul Electoral Central procesele verbale legate de opţiunile electoratului, inclusiv cele exprimate pe listele suplimentare. Nu mai puţin de 66 de sesizări au fost înregistrate în ziua referendumului pentru demiterea preşedintelui.

Astfel, în Judeţul Braşov, PDL a acuzat conducerile mai multor spitale că le-au luat pacienţilor cărţile de identitate şi au refuzat restituirea acestora.

Preşedintele localităţii doljene Dăbuleni a fost şi el reclamat, după ce a aprobat nu mai puţin de 127 de cereri de urnă mobilă, deşi numărul persoanelor care aveau nevoie de ajutor era unul mult mai mic.

Cazuri de ilegalitate s-au înregistrat  şi în Focşani, unde reprezentanţii USL i-au îndepărtat pe observatorii independenţi deşi aceştia nu încurcau procesul electoral.

O altă plângere vizează cazul a doi bărbaţi din localitatea Broşteni care îi îndemnau pe oamenii care nu locaiu în comună să voteze în mai multe secţii. Ei asigurau chiar  transportul oamenilor spre secţiile de votare.

PDL Mehedinţi a înaintat Parchetului o listă cu 32 de numere de înmatriculare, acuzându-i pe şoferii acelor autoturisme că fac turism electoral.

Nu în ultimul rând, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea este cercetat penal după ce le-a cerut şefilor secţiilor de votare să îi raporteze prezenţa la referendum, deşi nu avea dreptul să facă acest lucru.