Raluca Turcan: PNL a depus un proiect de revocare a lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților

Raluca Turcan: PNL a depus un proiect de revocare a lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a dezvăluit miercuri că liberalii au iniţiat un proiect de hotărâre a Parlamentului pentru revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Motivul invocat de aceştia este că Dragnea a încălcat Constituţia.

„Ne-am bazat acest proiect de hotărâre pe două decizii anterioare ale CCR, care constată că preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat de către plen dacă sunt motive de încălcare a Constituţiei.

PNL le-a identificat, le-a pus într-un proiect de hotărâre şi sperăm ca acest proiect va fi votat în Camera Deputaţilor. (…) Aşadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotărârea Parlamentului depusă de PNL şi semnată de către toţi parlamentarii Opoziţiei”, a declarat în Parlament Raluca Turcan.

În cazul în care propunerea liberalilor va fi respinsă, proiectul va fi depus la fiecare şedinţă.

„Dacă propunerea va fi respinsă în Biroul permanent, atunci PNL va depune acest proiect de hotărâre la fiecare ședință de Birou permanent și la fiecare ședință de plen. În baza regulamentului Camerei Deputaților, președintele nu poate să conducă ședința în care se supune la vot proiectul de revocare”, a explicat liderul liberarilor.

Totodată, Raluca Turcan, a dezvăluit că PNL este într-un dialog permanent cu celelalte partide din opoziţie pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Ultima oră
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit