Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulație în decembrie 2022. Nicolae Ciucă, după vizita pe șantier: Este un proiect cu care ne mândrim (VIDEO)

Podul suspendat peste Dunăre va fi dat în circulație în decembrie 2022. Nicolae Ciucă, după vizita pe șantier: Este un proiect cu care ne mândrim (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi dat în circulație în decembrie 2022, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, care vineri a efectuat o vizită la șantier.

Nicolae Ciucă: Podul suspendat peste Dunăre, un proiect cu care ne mândrim

„Am venit astăzi în județul Brăila pentru a putea să evaluăm la fața locului stadiul derulării lucrărilor la Podul suspendat peste Fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu și data de finalizare a lucrării. Este evident că, deși ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut, în decembrie. Avem garanții în acest moment de la constructor și beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile și se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulație”, a declarat premierul.

Constructorii sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat, spune Nicolae Ciucă.

„Este un proiect cu care ne mândrim. Am putut să stau de vorbă cu constructorii și sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat. Îmi spunea domnul director că, practic, prin această lucrare, România face un pas înainte în ceea ce privește construcția de poduri suspendate, practic este singurul pod suspendat pe teritoriul țării noastre. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanțarea dumnealor să dezvolte lucrările, să învețe, este un aport al mai multor companii din mai multe țări. Este foarte important ca inginerii noștri să poată să identifice și să deslușească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem, în viitor, să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu, cu forțele proprii”, a continuat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe