Ponta, un premier aparent smerit: Nu se mai dă huţa pe ecrane, nu mai deturnează Like-uri, nu mai este nici măcar mândru

Ponta, un premier aparent smerit: Nu se mai dă huţa pe ecrane, nu mai deturnează Like-uri, nu mai este nici măcar mândru
Foto: gandul.info

După înfrângerea suferită la alegerile prezidențiale, Victor Ponta a rămas un premier “aparent” smerit. “Nu se mai laudă, nu se mai hlizeşte, nu se mai dă huţa pe ecrane, nu mai deturnează Like-uri, nu mai este nici măcar mândru.” , scrie Rodica Ciobanu într-un editorial postat pe Gândul.info.

Premierul spune că această schimbare se datorează electoratului. Ponta pare să împrumute din ce în ce mai mult stilul laconic la președintelui Iohannis, “abandonând declaraţiile televizate, pentru scurte mesaje pe Twiter”.

Premierul a decis să împrumute stilul laconic al preşedintelui, abandonând declaraţiile televizate, pentru scurte mesaje pe Twiter. Dincolo de această adaptare la interlocutor – pe care dl Ponta ar practica-o şi dacă, la Cotroceni, s-ar afla o gorilă -, se observă că relaţiile rămân strict „instituţionale”, chiar dacă premierul, amintind de  urări, le adaugă o notă cordială. Impresia pe care o lasă dl Ponta, după primele două vizite la Cotroceni, este că vrea ceva mai mult: să facă echipă cu şeful statului.”, consideră jurnalista.

Deși a exclus din PSD doi dintre cei mai mari opozanți ai săi, Vanghelie și Geoană, Ponta încă are inamici puternici în partid, aflându-se într-o poziție vulnerabilă.

Prim-ministru reconfirmat, în urmă cu o lună, de Parlament şi preşedinte al PSD, Victor Ponta se află într-o poziţie mult mai vulnerabilă, totuşi, decât anul trecut. În partid, încă are inamici puternici, după excluderea celor mai virulenţi, iar, în afara lui, înlocuirea guvernului său cu unul al PNL este un subiect deschis. Or domnia sa trebuie să rămână prim-ministru, pentru a fi reales, la congresul din martie în cea mai înaltă funcţie în partid. În acest context, relaţia cu preşedintele Iohannis este deosebit de importantă, acesta având un cuvânt greu de spus pentru menţinerea sa în fruntea guvernului.”, scrie Lelia Munteanu pentru sursa citată.

Ponta se dezumflă pe zi ce trece. În comparație cu un președinte de notorietate, premierul pare palid și fără contur, urmărit de amintirea încă proaspătă a eşecului electoral.

“Lângă preşedintele Iohannis, care l-a trimis deja în rol secundar, este tot mai palid şi fără contur, existând puţine şanse să capete consistenţă de lider autentic, care discută cu cei puternici, de la egal la egal. Un politician fără relief, urmărit de amintirea încă proaspătă a eşecului electoral nu va fi apt să tracteze partidul, îndepărtându-se astfel de cerinţele PSD. Iar, în următoarele luni, dl Ponta este obligat de propriu-i interes să facă frumos în faţa preşedintelui, pentru a-l convinge atât pe acesta, cât şi electoratul că este un politician rezonabil şi serios, faţa hâdă, pe care ne-a arătat-o până de curând, fiind doar o mască, pusă pentru Traian Băsescu.”, mai scrie Munteanu.

Dar premierul ne surprinde din nou cu o schimbare…în favoarea lui.  Ponta ne-a “pocnit drept în nas cu o ordonanţă de urgenţă, dată în interes personal. Şi uite aşa se alege praful de schimbare.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)
20:18 - Marcel Boloș: Reforma pensiilor, așa cum este ea scrisă în PNRR, trebuie dusă la bun sfârșit. Cererea de plată 3, poate examenul cel mai greu al Guvernului. Avem o reformă extrem de grea și privind decarbonizarea (VIDEO)