Predoiu: Cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la ‘tehnocratul’ Ponta!

Predoiu: Cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la 'tehnocratul' Ponta!

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a criticat guvernul pentru că a adoptat o ordonanță de urgență care amână cu un an ieșirea din sistem a cadrelor universitare care nu au titlul de doctor, informează Agerpres. De asemenea, el mai consideră că ”guvernul vrea astfel să ‘fure la cântar’ în evaluarea numărului de ordonanțe adoptate”.

”Potrivit ordonanței, cei care au lenevit și nu și-au dat încă doctoratul, deși au pretenția că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la ‘tehnocratul’ Ponta! (…) Concret, dacă legea a acordat un termen de 4 ani întârziaților care nu s-au îngrijit să-și ia doctoratul, dar au tupeul și pretenția să fie ‘cadre universitare’, termenul trebuia respectat! Locul trebuia eliberat pentru alții mai harnici și mai capabili!”, a susținut liberalul.

El mai critică și prevederea potrivit căreia este amânat până în 2017 termenul în care conducătorii financiar — contabili din instituții publice trebuie să își obțină un certificat de atestare a cunoștințelor în Sistemul European de Conturi.

„Probabil, cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeași concluzie: de ce să ‘tragem tare’ și să fim disciplinați și performanți, mai bine amânăm, de ce să facem un efort și să fim competenți și competitivi, mai bine lenevim!”, mai consideră Cătălin Predoiu.

El mai crede că în cazul premierului este vorba despre ” tendința și obișnuința pe care un ‘lider’ leneș ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanță, iresponsabilitate!”.

”Eu cred că trebuie altfel procedat: liderii responsabili își auto-impun rigoare și cer rigoare”, a mai opinat prim-vicepreședintele PNL .

Premierul Victor Ponta i-a cerut Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în ședința săptămânală de guvern de miercuri, să amâne cu un an aplicarea prevederii conform căreia cei 3.000 de profesori din învățământul universitar care nu au titlul de doctor să fie dați afară din sistem de la 30 septembrie 2015. (Detalii AICI)

Ultima oră
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)
21:44 - Premierul Florin Cîțu: „Congresul PNL se va desfășura în condiții de legalitate” / „Nu ar trebui să existe niciun fel de restricții pentru persoanele vaccinate”
21:37 - Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS: De luni voi fi președintele PNL, iar negocierile se vor purta cu mine (VIDEO)
21:27 - MAE: Grevă națională vineri la nivelul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbate zborurile efectuate pe rute naționale și internaționale
21:26 - Florin Cîțu, despre dosarul DNA privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19: „Fiecare comandă este semnată de ministrul Sănătății”