Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, discuții cu reprezentanții ENEL. Întrevederile vin pe fondul scumpirilor la energie

Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, discuții cu reprezentanții ENEL. Întrevederile vin pe fondul scumpirilor la energie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu are programată o întrevedere cu reprezentanții ENEL, marți, la Palatul Victoria. Ulterior, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis se va întâlni și el cu o delegație a companiei, delegație condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group.

Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis, discuții cu reprezentanții ENEL pe fondul scumpirilor la energie

Întrevederea dintre prim-ministrul Florin Cîțu și reprezentanții ENEL începe la ora 10:45, conform programului transmis de Guvern. O delegație a companiei se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis de la ora 12, a precizat Administrația Prezidențială.

Discuțiile vin în contextul unor scumpiri semnificative la energie. Spre exemplu, dr. Beatrice Mahler spunea la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu că la Institutul „Marius Nasta” aproape s-a dublat prețul la energie.

„Prețul la energie la Institutul «Marius Nasta» aproape s-a dublat, de la 292 MW la 535, facturi care vor veni din această lună. Nu avem încă o informare privind factura la gaze, dar probabilitatea este mare să crească prețul și la gaze, cum se întâmplă pentru toată populația. Iarna trecută «Marius Nasta» plătea – și în lunile de vară – 90.000 de lei factura la energie și 250.000 factura la gaze, că avem centrală proprie și încălzirea pacienților se face începând cu 1 octombrie, pentru că unt bolnavi cu boli pulmonare și au nevoie de căldură și condiții. (…) Atrag atenția asupra situației în care preconizăm că se va găsi «Marius Nasta». Serviciile de sănătate, din păcate, Casa de Asigurări nu le plătește la alt tatif decât cel din 2017, or această subfinanțare cronică a sistemului de sănătate nu poate să aducă servicii la standarde europene, cum ne dorim toți”, declara managerul unității sanitare, luni, pe B1 TV.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)