Primar PSD, condamnat la închisoare cu executare chiar înainte să elibereze funcția

Primar PSD, condamnat la închisoare cu executare chiar înainte să elibereze funcția
Marin Jurj, primar PSD. Foto: ProAlba.ro

Final de mandat fără „happy end” pentru Marin Jurj, de la PSD, primar al comunei Arieșeni, județul Alba. A fost condamnat la închisoare cu executare de prima instanță, pentru fapte de corupție.

Decizia cu privire la Marin Jurj a fost pronunțată luni, 19 octombrie. Politicianul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și la un an de închisoare pentru fals intelectual. În total, 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Hotărârea judecătorilor poate fi contestată de către Marin Jurj la Curtea de Apel Alba Iulia. Până să intre în PSD, Jurj a mai fost membru în PDL și PNL.

Figurile politice din Arieșeni, controversate

În decembrie anul trecut, viceprimarul din comuna Arieșeni, județul Alba, a fost implicat într-un scandal de proporții. Ioan Avram și apropiații săi au snopit în bătaie mai mulți tineri care s-au plimbat cu ATV-urile pe niște terenuri nesemnalizate, neînprejmuite, care ar fi aparținut oficialului de la Primărie.

Doi dintre tinerii agresați au ajuns la spital, iar toate părțile vătămate au depus plângere penală pentru lovire, amenințare și lipsire de libertate.

Ultima oră
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)