Primar PSD, condamnat la închisoare cu executare chiar înainte să elibereze funcția

Primar PSD, condamnat la închisoare cu executare chiar înainte să elibereze funcția
Marin Jurj, primar PSD. Foto: ProAlba.ro

Final de mandat fără „happy end” pentru Marin Jurj, de la PSD, primar al comunei Arieșeni, județul Alba. A fost condamnat la închisoare cu executare de prima instanță, pentru fapte de corupție.

Decizia cu privire la Marin Jurj a fost pronunțată luni, 19 octombrie. Politicianul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și la un an de închisoare pentru fals intelectual. În total, 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Hotărârea judecătorilor poate fi contestată de către Marin Jurj la Curtea de Apel Alba Iulia. Până să intre în PSD, Jurj a mai fost membru în PDL și PNL.

Figurile politice din Arieșeni, controversate

În decembrie anul trecut, viceprimarul din comuna Arieșeni, județul Alba, a fost implicat într-un scandal de proporții. Ioan Avram și apropiații săi au snopit în bătaie mai mulți tineri care s-au plimbat cu ATV-urile pe niște terenuri nesemnalizate, neînprejmuite, care ar fi aparținut oficialului de la Primărie.

Doi dintre tinerii agresați au ajuns la spital, iar toate părțile vătămate au depus plângere penală pentru lovire, amenințare și lipsire de libertate.